Afbeelding
Foto:

Drie mensen besmet met corona

HUIZEN Drie mensen zijn besmet met corona in Huizen, volgens de cijfers van woensdag van het RIVM. Het aantal is de laatste dagen stabiel.

Het RIVM geeft niet meer aan hoeveel mensen er per gemeente besmet zijn, maar geeft aan hoeveel mensen er per 100.000 inwoners besmet zijn in een bepaalde gemeente. Dat was woensdag 7,3 op 100.000 in Huizen. Huizen heeft ruim 41.000 inwoners. De berekening komt dan uit op 3 voor onze gemeente.

Uit de cijfers valt niet op te maken om hoeveel nieuwe patiënten het gaat en hoeveel mensen al genezen zijn verklaard nadat zij 24 uur klachtenvrij zijn.

Inmiddels geeft de eerste Huizer besmette coronapatiënt, Peter-Paul Zwanikken (58), in een verhaal bij de NOS aan dat hij denkt dat hij nu schoon is: "Maar dat weet ik niet zeker."

Zijn besmetting werd op 7 maart vastgesteld en een dag later door de GGD Gooi en Vechtstreek gemeld. Die meldde toen dat de man op vakantie geweest was in Noord-Italië en dat het zeer waarschijnlijk was dat hij het virus daar heeft opgelopen. Hij en zijn vrouw moesten in thuisisolatie.

Inmiddels test GGD Gooi en Vechtstreek geen mensen meer thuis op het coronavirus. "Patiënten met luchtwegklachten en koorts die verdacht worden van het coronavirus, worden niet langer thuis getest door de GGD. Het testen biedt namelijk geen meerwaarde voor de behandeling thuis. Mocht het nodig zijn dat de patiënt in het ziekenhuis wordt opgenomen, dan wordt daar de test uitgevoerd. Alleen in uitzonderlijke gevallen kan de huisarts nog in overleg met de GGD een coronatest aanvragen."