Geen evenementen meer tot 1 juni

HUIZEN Het kabinet heeft afgelopen maandag de maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan weer aangescherpt. Zo gaan evenementen tot 1 juni niet meer door.

Dat houdt onder andere in dat Koningsdag pas volgend jaar weer plaatsvindt, de viering van 75 jaar vrijheid deels wordt afgelast en uitgesteld en dat dodenherdenking op een alternatieve manier gaat gebeuren. Burgemeester Niek Meijer vindt het ‘hard en wrang’. “Het kan helaas echt niet anders. Koningsdag is een traditie waar vrijwilligers zich met hart en ziel voor inzetten. Het is een volksfeest waar veel inwoners plezier aan beleven. Ik hoop en verwacht dat de samenleving volgend jaar weer de handen ineenslaat om deze mooie traditie voort te zetten. Hulde aan alle vrijwilligers. Ik hoop dat de sponsors van deze evenementen ook volgend jaar weer een bijdrage willen leveren.”
Een ander besluit dat het kabinet heeft genomen, is het strikter handhaven van de 1,5 meter afstand tussen mensen. Dat geeft de burgemeesters onder andere de mogelijkheid gebieden aan te wijzen die totaal worden afgesloten of om een samenscholingsverbod in te stellen. Meijer wil daar nog geen gebruik van maken: "De hoofdregel is om niet met te veel mensen bij elkaar te zijn, maximaal twee tot drie. Doe dat nu gewoon, want als die hoofdregel wordt nageleefd, hoef ik geen andere verboden in te stellen."

3