Extra mensen en extra geld zijn welkom om de voedselbank zijn werk te laten doen.
Extra mensen en extra geld zijn welkom om de voedselbank zijn werk te laten doen. Foto: Bastiaan Miché

Voedselbank gaat met extra hulp door

HUIZEN Voedselbank Gooi & Omstreken deelt ondanks deze roerige tijden en met extra hulp nog steeds voedselpakketten uit aan haar cliënten. Dit in tegenstelling tot een aantal voedselbanken dat de deuren heeft gesloten.

"Een deel van de ruim 220 vrijwilligers behoort tot de ‘kwetsbare groep’ en kan daarom op dit moment niet helpen. Dit wordt door de overgebleven vrijwilligers opgevangen door familie en vrienden mee te brengen."

Donaties

De aanvoer van voedsel is onzekerder. "Er komen inmiddels wel donaties binnen voor voedsel, maar nog niet genoeg om de voedselpakketten de komende tijd voldoende gevuld te houden." Voedselbank Gooi & Omstreken roept inwoners dan ook op om een donatie te doen. Dit kan door een bedrag over te maken op rekeningnummer NL10 RABO 0383 7380 83 ten name van Voedselbank Gooi & Omstreken onder vermelding van 'voedsel' of via de doneerknop op de website www.voedselbankgooi.nl.
"Om de pakketten zo veilig en efficiënt mogelijk te kunnen overhandigen, wordt zo veel mogelijk vast in Big Shoppers ingepakt. Wie nog van deze tassen over heeft, kan deze inleveren op Energieweg 39."