Een van de vele stapels met kaarten.
Een van de vele stapels met kaarten. Foto:

1.000-kaartenactie voor ouderen verzorgingstehuizen

HUIZEN De 1.000-kaarten actie die Marian van den Berge samen met Marcel Vredeveld is gestart, loopt als een trein. Inmiddels zijn al zo'n 700 kaarten naar verzorgingstehuizen gebracht.

"Ik kwam op het idee omdat we niet meer met het Buurtproject Koffieschenken bij De Marke - De Meenthoek terecht konden op zondag na alle genomen coronamaatregelen. Ik vond het zo erg voor de ouderen dat ze geen bezoek meer kregen", vertelt Marian. In eerste instantie schreven de vrijwilligers van het project een kaartje voor de bewoners van dit verzorgingstehuis, maar Marian wilde met hulp van Marcel de actie breder trekken. "Daarom dachten we aan een 1.000-kaartenactie: voor iedere inwoner in een verzorgingstehuis een kaartje. We hebben een oproep op sociale media gedaan en ik denk dat mensen het heel fijn vinden om iets te kunnen doen. Zelf schrijf ik mijn telefoonnummer op het kaartje erbij. Dan kunnen ouderen mij ook eens bellen. Ik hoor van anderen dat zij ook al eens zijn gebeld."

Verzamelbox

Op het oproepje kwamen ook nog aanmeldingen binnen van mensen die een verzamelbox bij hun huis wilden plaatsen. Die staan nu op zes plaatsen en hier kunnen mensen een kaartje en kinderen een tekening of paasknutselwerk in doen. Ze staan op de Bovenmaatweg 372, Kronenburgerstraat 33, Lijzij 140, Hoeveweg 3, Steenplaat 22 en nu ook op het Laantje van Vos 3 in de Blaricummermeent in Blaricum. Inmiddels zijn er al 168 kaarten naar De Marke - De Meenthoek gebracht, 254 naar De Bolder en 250 naar Voor Anker. "Honderd voor de interne bewoners en honderdvijftig voor de bewoners in de aanleunwoningen."

De inzameling gaat gewoon verder voor de Oude Pastorie en Visio en de Torenhof in Blaricum.