Afbeelding
Foto: pixabay

Coronavirus eist twee slachtoffers

HUIZEN Twee inwoners uit Huizen zijn overleden aan de gevolgen van het coronavirus. Dat werd vrijdag bekendgemaakt.

Burgemeester Niek Meijer: “Mijn gedachten gaan uit naar de nabestaanden. Het coronavirus is onverbiddelijk, zeker voor de meest kwetsbare groep in onze samenleving. Ik wens de nabestaanden veel sterkte bij het verwerken van dit verlies.”
Een van de overleden personen woonde in Voor Anker. Daar was kort daarvoor bekend geworden dat er twee bevestigde besmettingen waren op een afgesloten afdeling. Deze persoon is, samen met drie mensen van een andere afdeling die klachten hadden, in isolatieverpleging gekomen. De andere overleden persoon woonde in een aanleunwoning in Voor Anker.
De situatie in Voor Anker is inmiddels gestabiliseerd. Er zijn niet meer ziektegevallen bij gekomen, liet directeur Imke Hoitinck dinsdagmiddag weten. De besmettingen hebben vermoedelijk al plaatsgevonden voordat de deuren van verzorgingshuizen gesloten moesten blijven voor bezoekers.

Inmiddels geeft het RIVM niet meer het aantal besmettingen aan, maar het aantal ziekenhuisopnamen. Vorige week waren er acht besmettingen in Huizen en gisteren werden er twaalf ziekenhuisopnames gemeld.

3 Meer coronanieuws