Zorgmede-werkers worden getest door GGD

REGIO GGD Gooi en Vechtstreek gaat zorgmedewerkers testen op COVID-19, het coronavirus. Dit is mogelijk doordat de testcapaciteit sterk wordt uitgebreid in Nederland.

"Half april is het daardoor mogelijk om landelijk 17.500 tests per dag uit te voeren. Momenteel worden er dagelijks ruim 4000 tests uitgevoerd", laat de GGD weten.

Stapsgewijs

De testcapaciteit wordt de komende weken stapsgewijs uitgebreid. GGD Gooi en Vechtstreek treft de nodige voorbereidingen om het testen mogelijk te maken. Zorgmedewerkers van verpleeghuizen, gehandicaptenzorg, thuiszorg, jeugdzorg en GGZ kunnen dan worden getest. Ook huisartsen kunnen mensen in risicogroepen met klachten of patiënten met een grote zorgbehoefte testen.

Tergooi

Tergooi zal voor komend weekend de intensivecare-afdeling opschalen van twaalf naar vijftien bedden voor coronapatiënten. Deze extra bedden komen in Hilversum. Dinsdag 31 maart waren er 34 coronapatiënten opgenomen, waarvan 9 op de intensive care. Door de uitbreiding van de intensive care zegt de woordvoerder dat Tergooi de grote toestroom van coronapatiënten - in combinatie met de spoedeisende niet-coronapatënten - aan te kunnen.
Het aantal met corona besmette patiënten in Gooi en Vechtstreek loopt steeds verder op. Inmiddels zijn veertien inwoners van deze regio overleden aan de gevolgen van het virus, vier bevestigd en tien ernstig verdacht.