Afbeelding
Foto:

Helpen maakt happy!

In deze tijd van onzekerheid moeten we extra voor elkaar zorgen. De afgelopen weken zijn er diverse initiatieven gestart en hebben zich veel mensen gemeld om hulp aan te bieden. Onder de categorie 'Coronahulp' op www.Huizenvoorelkaar.nl hebben zich al tientallen mensen aangemeld. Zij staan allemaal klaar om een ander te helpen.

Ken je iemand die hulp nodig heeft? Voor een boodschapje, gezellig praatje door de telefoon of het ophalen van medicijnen. Of kan jouw organisatie wat extra handjes gebruiken? Omdat bijvoorbeeld kwetsbare vrijwilligers tijdelijk zijn gestopt? Of omdat de werkdruk hoger is geworden? Plaats je hulpvraag op Huizenvoorelkaar.nl en laat je verrassen door de mensen die voor je klaar staan.

Niemand weet hoe lang het coronavirus van invloed is op ons als mens en maatschappij. De komende maanden verwachten wij een stijging in het aantal urgente hulpvragen. We kunnen daarom ieders hulp goed gebruiken.

Vrijwilligerscentrale Huizen ondersteunt de initiatieven die hulpvrager en aanbieders samenbrengen, zodat de mensen uit de kwetsbare groep niet geïsoleerd raken. Naast inwoners adviseren wij ook organisaties en (burger)initiatieven die extra advies nodig hebben over het opzetten van activiteiten in deze periode en het werken met vrijwilligers. Ook over risico’s en misbruik die helaas, ondanks alle goede wil, kunnen voorkomen.

In onze adviezen handelen wij vanuit de richtlijnen vanuit het RIVM.

Wil iets doen of heb je hulp nodig? Meld je aan op Huizenvoorelkaar of neem contact op met Vrijwilligerscentrale Huizen.

Afbeelding
Afbeelding