Wethouder Bert Rebel (l) met de eerste Foodbox.
Wethouder Bert Rebel (l) met de eerste Foodbox. Foto: Bob Awick

'Lokale ondernemers steunen'

HUIZEN Wethouder Bert Rebel (Economie) heeft vorige week de eerste foodbox De Smaak van Huizen in ontvangst genomen uit handen van initiatiefnemer Gaby van Gestel.

"Dit is een creatieve manier om deze crisis om te zetten in een kans. Ondernemers hebben het zwaar op dit moment. Als gemeente willen we ze waar mogelijk steunen", laat hij weten.
De foodbox De Smaak van Huizen is samengesteld door lokale Huizer ondernemers - en omgeving - die in deze huidige situatie omzet zien wegvallen, onder andere doordat de horeca de deuren moest sluiten.

Belangeloos initiatief

De smaak van Huizen is een belangeloos initiatief, ontstaan uit het landelijk uitgerolde initiatief #supportyourlocalsNL. Gaby van Gestel heeft dit in Huizen opgepakt. Zie voor meer informatie gablab.nl/foodbox/.
Wethouder Bert Rebel juicht het initiatief toe en vindt het goed om te zien dat dit soort initiatieven ontstaan. "Het is een goed voorbeeld van de veerkracht van de Huizer ondernemer.” Hij onderhoudt op dit moment nauwe contacten met zakenclubs en winkeliers. "Ik probeer zo veel mogelijk informatie op te halen van wat er speelt. Zeker bij non-foodbedrijven is het op dit moment dramatisch. Mensen komen minimaal in winkelcentra en kopen hun noodzakelijke boodschappen. Daarna gaan zij snel weer naar huis. Van winkelen is niet echt sprake."

Er zijn diverse maatregelen van het Rijk en de gemeente om ondernemers te steunen. Kijk daarvoor op Huizen.nl/corona. Lees een langere versie van dit verhaal op NieuwsbladvoorHuizen.nl.