Annemarie is blij verrast met de bos.
Annemarie is blij verrast met de bos. Foto: Bob Awick

Annemarie krijgt eerste bos Bloemen-5-Daagse TvM

HUIZEN/BLARICUM Annemarie kreeg maandagmorgen de eerste bos bloemen van de Bloemen-5-Daagse van TijdvoorMeedoen (TvM) in Huizen.

Mensen konden voor deze bloemenactie iemand opgeven om deze op te fleuren. Die persoon geeft vervolgens weer een naam door van iemand anders die een bos bloemen verdient. De actie wordt mogelijk gemaakt door Sonia Bloemen in Winkelcentrum Oostermeent in Huizen.
"Tijdens de coronacrisis zijn er bij TijdvoorMeedoen allerlei prachtige initiatieven en acties ontstaan om ervoor te zorgen dat mensen verbonden kunnen blijven en mensen ook psychisch deze periode zo goed mogelijk doorkomen. Activeringsmedewerker Annemarie speelt daar een belangrijke factor in. Ze stopt veel van haar energie, tijd en liefde in het geven van een groot aantal telefonische contactmomenten aan mensen die dat nu kunnen gebruiken. Naast een gezellig gesprek kijkt ze waar eventueel extra hulp nodig is. Voor veel mensen speelt ze zo een heel belangrijke rol tegen het gevoel van eenzaamheid. Zij maakt voor velen dagelijks het verschil. Daarom is Annemarie de eerste van de vijf mensen die een bloemetje uitgereikt krijgen."
Hét Huis van de Buurt aan de Draaikom in Huizen, de thuishaven van TvM, is vanwege de maatregelen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan op dit moment niet meer open voor alle dagelijkse activiteiten die er plaatsvinden. Toch probeert de organisatie zo veel mogelijk contact te stimuleren.