Bijvanck gezien vanuit De Blaricummermeent.
Bijvanck gezien vanuit De Blaricummermeent. Foto: Vranz VanMaaren

Voorbereidingen voor reconstructie Blaricumse Bijvanck van start

BLARICUM De voorbereidingen voor het opknappen van het Blaricumse deel van de Bijvanck zijn gestart. In de wijk worden meerdere onderdelen, waaronder het groen, de speelplekken en de wegen, aangepakt. Als alles volgens plan verloopt, wordt in 2022 met de uitvoering gestart.

Voor de gemeente Blaricum is deze reconstructie van de wijk een goed moment om de mogelijkheden voor de toekomstige warmtevoorziening en de laadinfrastructuur in de wijk te onderzoeken. Adviesbureau Over Morgen heeft onderzocht wat de mogelijkheden zijn om de Blaricumse Bijvanck te verduurzamen. Hier waren afgelopen november en december al bewonersbijeenkomsten over. "De adviezen van bureau Over Morgen zijn we nu aan het bekijken. Over de toekomstige warmtevoorziening komt nog een vervolgtraject, waarbij we opnieuw bewoners betrekken."

Zeer recent ontvingen wijkbewoners van de gemeente een brief met een link naar een digitale enquĂȘte. De fase van voorbereiden en planvorming van de reconstructie duurt de rest van 2020. In 2021 wordt per deelgebied het plan uitgewerkt tot een definitief ontwerp.