Boa's op weg voor hun ronde door het dorp.
Boa's op weg voor hun ronde door het dorp. Foto: Bob Awick

Vier boetes voor niet afstand houden

HUIZEN Boa's, buitengewoon opsporingsambtenaren van de gemeente, hebben dit weekeinde vier bekeuringen uitgedeeld aan jongeren die zich niet hielden aan de regel om minimaal 1,5 meter afstand te houden. Dat laat burgemeester Niek Meijer weten.

"Er staan ook nog eens 20 mensen vermeld in het systeem. Als zij een volgende keer weer betrapt worden op het niet afstand houden dan krijgen zij ook een bekeuring. Die is bovendien fors, 390 euro." Hij tekent daarbij aan dat het niet zo is dat iemand eerst een waarschuwing krijgt voordat een bekeuring wordt uitgedeeld.
"Ik hoop dat iedereen zich komend paasweekeinde ook weer zal houden aan alle maatregelen die gelden om verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Ga dus niet naar buiten als het niet moet en houd als je naar buiten gaat voldoende afstand van elkaar. Heel veel mensen doen dat in Huizen al heel goed. De meeste. Dat heb ik afgelopen weekeinde gezien met het mooie weer en ik vertrouw erop dat het ook dit weekeinde weer gebeurt."

Afgelopen vrijdag liep de burgervader een avonddienst mee met een boa om te ervaren wat zij meemaken op dit moment. Toen werden er nog geen boetes gegeven, maar wel al namen in het systeem gezet. "Het was heel mooi om even mee te lopen en te zien waar de boa's tegenaan lopen en je leert het dorp ook beter kennen."

3