De Wijngaard, gezien vanaf het Enhuizerzand.
De Wijngaard, gezien vanaf het Enhuizerzand. Foto: Google

Springplank en Wijngaard niet samen aan het Ellertsveld

HUIZEN Basisscholen De Springplank en De Wijngaard worden niet geclusterd op het Ellersveld. Dit vinden de scholen niet haalbaar binnen het huidige bestemmingsplan en de infrastructuur. Dat blijkt uit onderzoek, laat wethouder Marlous Verbeek de gemeenteraad weten. Daardoor komt de huidige locatie van De Springplank niet vrij voor woningbouw.

Het onderzoek werd gedaan naar aanleiding van een motie die door de raad in 2017 werd aangenomen bij het Integraal Huisvesting Plan Onderwijs. Voor die huisvesting is de gemeente verantwoordelijk.
Tijdens de eerste fase van het onderzoek bleek het wel mogelijk om binnen het bestemmingsplan in een bouwvlak direct naast de al aanwezige school De Wijngaard te gaan bouwen. Op de locatie-Springplank zouden dan woningen in het middensegment worden ontwikkeld. In de tweede fase werd vervolgens gekeken wat de scholen ervan vonden. "Beide schoolbesturen vinden een extra school bouwen binnen het toegestane bouwvlak veel nadelen hebben voor hun gezamenlijke circa 650 leerlingen en peuters", meldt de wethouder nu.