Helpen maakt happy!

In deze tijd van onzekerheid moeten we extra voor elkaar zorgen. De afgelopen weken zijn er diverse initiatieven gestart en hebben zich veel mensen gemeld om hulp aan te bieden. Onder de categorie 'Coronahulp' op www.Huizenvoorelkaar.nl hebben zich al tientallen mensen aangemeld. Zij staan allemaal klaar om een ander te helpen.

Deze coronahulpvragen zijn nieuw op Huizenvoorelkaar:
Knutselspullen voor cliënten van Sherpa
Veel cliënten van Sherpa zitten nu thuis zonder dagbesteding. Ze krijgen geen bezoek en zien alleen hun vaste begeleiders. Zij zoeken voor deze cliënten leuke knutselspulletjes om in deze verwarrende en stille tijd de dag een beetje fijn door te komen. Heb je thuis nog spullen liggen die je niet meer gebruik? Bijvoorbeeld gekleurd papier, kralen, verfspullen, handwerkspulletjes of andere creatieve items? Neem contact op met Sherpa en bezorg cliënten een creatieve dag.

Hulp bij pakketten van De smaak van Huizen
Organisator Gaby zoekt mensen die 1 à 2 keer per week een paar uurtjes willen helpen. Bijvoorbeeld bij het voorbereiden en vullen van onze pakketten en bij het bezorgen daarvan. 'De smaak van Huizen' levert pakketten met daarin streekproducten van lokale ondernemers. Ben je in de gelegenheid om te helpen en lijkt het je leuk een kijkje achter de schermen te krijgen? Uiteraard worden de richtlijnen aangehouden van het RIVM. Stuur een bericht via Huizenvoorelkaar.

Een lief kaartje voor jongeren met een beperking
De wereld van mensen met een handicap is vaak al klein, door het coronavirus is die nóg kleiner. Familie en vrienden komen nauwelijks of niet meer langs, dagbesteding of werk gaat niet door en eenzaamheid slaat toe. Buddies Handicap Nederland wil hen graag een hart onder de riem steken. Schrijf een hartverwarmend berichtje, dan zetten zij dit op een leuk kaartje en bezorgen dat bij iemand waarvan zij denken dat diegene wel wat aandacht kan gebruiken. Stuur Buddies een berichtje, dan sturen zij jou de link waarmee jij een gratis kaartje kunt sturen.

Meer kaartjes versturen?
Vrijwilligerscentrale Huizen heeft kaartjes ontworpen die je gratis kunt ophalen bij ons kantoor. Het zijn zes verschillende ontwerpen die je kunt sturen naar iemand die je mist, wil bedanken of om iemand op te vrolijken. Op werkdagen tussen 9.00 en 16.00 uur kun je de kaarten op halen.