Genieten binnen de coronamaatregelen op het strand aan de Zomerkade.
Genieten binnen de coronamaatregelen op het strand aan de Zomerkade. Foto: Bob Awick

Te verleidelijk om thuis te blijven

HUIZEN Het mooie weer was te mooi om thuis te blijven voor deze bezoekers van het strand bij de Zomerkade in het Paasweekeinde. Ook al wordt er nog zo vaak gevraagd om thuis te blijven.

Dat is volgens een van de omwonenden vaker zo. Hij ziet regelmatig dat door bezoekers de coronaregels overtreden worden en spreekt met name jongeren, op een afstand, aan op het niet-afstandhouden.
De bewoner begrijpt niet dat er niet meer aan gedaan wordt. Volgens de gemeente komen er echter regelmatig boa's langs om te kijken of bezoekers zich aan de maatregelen houden om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

Boetes

De overgrote meerderheid houdt zich ook aan deze maatregelen, zoals aan het 1,5 meter afstand houden; gezinnen mogen natuurlijk dichter bij elkaar blijven. De boa's kunnen er ook niet altijd met hun neus bovenop zitten. Toch hebben zij afgelopen paasweekeinde wel weer boetes uitgedeeld.
"Drie personen en een bedrijf kregen een bekeuring omdat zij zich niet aan de coronaregels hielden. Daarnaast zijn er 56 officiƫle waarschuwingen uitgedeeld", laat burgemeester Niek Meijer weten. "De tijd van waarschuwen is echt voorbij. Het overgrote deel van de mensen houdt zich aan de regels en wie dat niet doet, moet het maar voelen."

5