Afbeelding
Foto: Bob Awick

Vervolg voorpagina

De boetes en waarschuwingen gaan voornamelijk naar jongeren. "Die blijven het moeilijk vinden en dat blijft onze aandacht nodig hebben. We zijn ook aan het nadenken welke alternatieven er zijn, zodat zij ook hun energie een beetje kwijt kunnen."

Uit reacties van lezers blijkt ook dat zij vaak jongeren op hun gedrag aanspreken. "We zullen ze inderdaad steeds uit moeten leggen waarom we dit van ze vragen", meent de burgemeester. "Zij moeten zich aan de regels houden, omdat ze kwetsbare mensen moeten beschermen."

De burgemeesters houden de situatie in de regio nauwlettend in de gaten. "Dat is afgelopen paasweekeinde heel goed gegaan en waar nodig scherpen we maatregelen aan om ze nog effectiever te laten zijn."

Markt

Zo waren er afgelopen zaterdag ook weer extra maatregelen op de Huizer markt. "Wethouder Bert Rebel houdt met alle partijen goed contact en wat we met de markt willen bereiken, is dat mensen er ontspannen en op een verantwoorde manier boodschappen kunnen blijven doen. De maatregelen om nog meer ruimte te creƫren, lijken daar inderdaad aan bij te dragen. Daar gaat het ons om."