Afbeelding
Foto: Bob Awick

Corona-unit Amaris in Nieuwe Kerk

HUIZEN Amaris is druk bezig om een corona-unit in te richten in de Nieuwe Kerk die naast Voor Anker ligt. Hier worden vanaf vandaag onder andere psycho-geriatrische cliënten en somatische cliënten - mensen die naast (mogelijk) corona nog een aandoening hebben - verpleegd.

"Amaris is erg blij dat de Hervormde Gemeente Huizen de kerk hiervoor beschikbaar stelt", meldt de organisatie. De kerk werd vanaf het weekeinde al leeggemaakt, waarna de nodige aanpassingen werden gedaan om de verschillende afdelingen in te kunnen richten.
In de kerk verwacht Amaris plek te kunnen maken voor 15 patiënten, die van diverse locaties kunnen komen.

"We kunnen dan bijvoorbeeld mensen van wie we vermoeden dat ze corona hebben meteen apart houden van andere mensen, zodat besmetting wordt voorkomen", licht Irna Hoiting van Amaris toe.
"Vooral bij dementerende mensen, de psycho-geriatrische patiënten, is het lastig om goede zorg te verlenen als zij corona hebben. Ze zijn zo vergeten waar het om gaat. Daarom is dit soort aparte afdelingen belangrijk."

Grote operatie

"Het geheel is een grote operatie, die in korte tijd is voorbereid. Alle inspanningen zijn erop gericht om goede zorg te blijven leveren aan al onze cliënten."

3