Van links naar rechts: Froukje, Juul en Saar aan het planken tijdens de Koningsspelen.
Van links naar rechts: Froukje, Juul en Saar aan het planken tijdens de Koningsspelen. Foto: Bob Awick

In het oranje doen zusjes Juul, Saar en Froukje mee aan online-Koningsspelen

HUIZEN De zusjes Juul (5), Saar (8) en Froukje (10) hebben vrijdagmiddag om 12.00 uur alle drie meegedaan aan de Koningsspelen. Ze deden dat in het speeltuintje tegenover hun huis en kregen hulp van buurtsportcoach Manon. Haar dochter is de vaste oppas van de meiden.

Speciaal voor de Koningsspelen hadden de zusjes iets oranjes aangetrokken. Juul en Froukje waren zo 'Queen for a Day'. Juul had ook nog prachtige vlaggetjes op haar wangen en moest veel lachen tijdens het sporten. Saar: "Het was best wel zwaar. We moesten planken en dan een hand in de lucht doen." Juul kon dat ook met een hand doen, vertelt ze.

Bingowedstrijd

Ze konden lekker buiten sporten, omdat het zo goed weer was. Saar: "We hebben een bingowedstrijd gedaan." Manon legt uit dat het om een van de opdrachten gaat waarbij ze allerlei spullen moesten verzamelen.
"Wij hebben ze onder de vlag neergelegd. Een emmer, fotolijstje, badslipper, schone onderbroek, bidon, bal, boodschappentas en nog een spons", somt Saar enkele zaken op. "We gaan er een foto van maken en die opsturen", legt moeder Jitske uit.
De meiden zitten allemaal op de Dr. Maria Montessorischool. "Via de school hadden we ook van deze manier van Koningsspelen gehoord", zegt ze. Vorig jaar deden de twee oudsten ook mee aan de Koningsspelen, maar dan op de sportvelden.
"Dat is veel leuker, met al je vriendjes en vriendinnetjes," meent Froukje, "maar dat kan niet, omdat we niet tedicht bij elkaar mogen komen." Haar zusje Saar voegt daaraan toe: "Vanwege corona." Naast de spullenbingo en het planken hebben ze ook nog andere opdrachten gedaan.
"Lopen met een lepel met een balletje, burpees, waterflessenvoetbal, dansen, springtouwen", noemt Manon er een paar. Froukje vond dat laatste het leukste, Saar het flessenvoetbal en Juul de warming-up, want dat was dansen. "Ze moesten ook nog met een krukje lopen. Dan moet je het ene krukje verzetten, stap je daarop en dan weer het andere krukje verplaatsen", vertelt Manon.
Bij alle opdrachten kregen ze een letter. Daar moesten ze een woord van maken. "Ik heb het opgeschreven, maar we hebben een heel raar woord gevonden. We hebben ergens een letter gemist, denk ik."
Zelf is Jitske kinderfysiotherapeut bij Merem Medische Revalidatie. "Ik probeer ze juist nu heel veel te laten bewegen, want dat brengt rust in huis. Ook tussen het schoolwerk door doen we regelmatig een break met bewegen. Dan zijn ze ook efficiƫnter. Als kinderfysiotherapeut sta ik daar ook voor, want bewegen helpt bij de cognitieve ontwikkeling van een kind."

Lees een uitgebreider verhaal op NieuwsbladvoorHuizen.nl.