Afbeelding

Margriet Tiemstra

Voorzitter BPV Waaksaam, vicevoorzitter raad van toezicht St. Huizer Havendagen, 66 jaar, sinds 2006 in Huizen.

Wat doe je in het dagelijks leven?
"CEO/CFO van diverse bedrijven in de financiële en Arbo-dienstverlening. Na 40 jaar werken vanaf 1 april 2020 met pensioen, daarnaast nog diverse toezichthoudende functies, docent governance en persoonlijke coaching."

Wat is jullie voornaamste taak?
"Vertegenwoordiging van Waaksaam bij o.a. politieoverleg, buurt informeren over mogelijke bedreigingen in de buurt (berichtgeving via de politie en Securitas), buurtdoelstellingen van Waaksaam bewaken. Organiseren één keer per jaar een buurtborrel en één keer per jaar een ledenvergadering waar tevens de politie voor wordt uitgenodigd."

Wat is je beste tip voor veiligheid in de buurt?
"Verdachte zaken altijd melden bij de politie. Ook bij twijfel altijd melden; dit benadrukt de politie ook continu."

Wat is het leukste dat je in het vrijwilligerswerk hebt meegemaakt?
"Door dit vrijwilligerswerk ben ik snel thuisgeraakt in onze nieuwe woonomgeving. Tevens vind ik het leuk om het werk van de politie in de buurt beter te leren kennen."

Wat is het meest in je leven veranderd sinds de corona-uitbraak?
"Uitsluitend thuis werken, virtueel contact met de collega’s, veel via Skypecontact; ik mis het 'praatje pot' bij de koffieautomaat. Mijn kinderen en kleinkinderen alleen maar ontmoeten via Facetime."

Waar maak je je zorgen om?
"Ik maak me zorgen over het feit dat de oorzaak van het ontstaan van het coronavirus in China niet wordt aangepakt; ik doel op de markten waar diverse levende dieren, zoogdieren, vissen, vleermuizen et cetera dicht bij elkaar liggen, waardoor een tweede 'corona' op de loer ligt. Deze markten zouden moeten worden verboden. Ook in andere landen als bijvoorbeeld in Vietnam."