Burgemeester Niek Meijer zwaait op Koningsdag naar bewoners, die vanwege het coronavirus geen bezoek mogen krijgen.
Burgemeester Niek Meijer zwaait op Koningsdag naar bewoners, die vanwege het coronavirus geen bezoek mogen krijgen. Foto: Casper Bunschoten.

Mooi, maar intens bezoek met orgel

HUIZEN Burgemeester Niek Meijer trok op Koningsdag samen met wethouders Marlous Verbeek, Maarten Hoelscher en later op de dag ook Bert Rebel langs verzorgingstehuizen. "Indrukwekkend, op dat moment word je geconfronteerd met de indringendheid van besluiten", laat de burgemeester weten.

Het bezoek met het draaiorgel De Tony van Thor van Peppel was mogelijk gemaakt door de Oranje Stichting Huizen en was bedoeld om wat gezelligheid te brengen op Koningsdag bij bewoners die al lang verstoken zijn van bezoek.

"Ondanks alles proberen de verzorgenden er het beste van te maken. Dat is best wel intensief, zoals bij Voor Anker. Dan hoor je wat dat betekent voor de verpleging als mensen snel overlijden, er geen afscheid kan worden genomen en hoe het is om te werken met beschermende kleding."
Ook de vrouw van de burgemeester, Janny, en hond Mack waren mee. "Op een gegeven moment kwam er een man in een rolstoel aan en Janny stapte al keurig achteruit om afstand te bewaren. Die wilde onze hond even aaien, want hij bleek ooit zo'n zelfde te hebben gehad. De hond deed het trouwens goed bij de mensen en Janny liet hem af en toe ook op de vensterbank springen. Het was mooi om dit te kunnen doen, maar ook heel intens."

Meer Oranjenieuws en foto's op onze site NieuwsbladvoorHuizen.nl.