Afbeelding
Foto:

Robbert Wattimury

Initiatiefnemer Sporty Maluku Huizen, vrijwilliger secretariaat voedselbank, coördinator Stichting Pelita, 68 jaar

Wat doe je in het dagelijks leven?
"Ben sinds vijf jaar gepensioneerd en doe een aantal dingen waaronder wandelen en vrijwilligerswerk bij een aantal organisaties zoals de voedselbank, stichting Pelita en ik lever ook een bijdrage aan onze plaatselijke Molukse kerk Pniel."

Wat is Sporty Maluku Huizen?
"Een van origine Molukse wandelgroep. Is inmiddels van een hobby een wandelgroep geworden waarvan de leden van diverse komaf zijn die de afgelopen jaren ook grote wandeltochten niet uit de weg gaan."

Hoe ben je bij de Voedselbank terecht gekomen?
"Via de vrijwilligerscentrale. Ik zit op het secretariaat, waar ik samen met een aantal andere collega’s verschillende administratieve taken verricht. Dit ter ondersteuning van de werkzaamheden van de voedselbank, die alles op alles zet om ook in deze lastige tijd voedsel uit te delen aan mensen die dat hard nodig hebben."

Wat doe je bij de Stichting Pelita?
"Stichting Pelita zet zich in voor mensen uit voormalig Nederlands-Indië, in het bijzonder de Molukse en Indische gemeenschap. Samen met anderen coördineer ik de maandelijkse Pelita bijeenkomsten voor uitwisseling en advies in verband met hun ervaringen."

Wat is het meest in je leven veranderd sinds de corona-uitbraak?
"Dat ik toch meer naar onze medemens moet omkijken. Dit heeft voornamelijk te maken dat ik bij de voedselbank van dichtbij meemaak hoe het is voor mensen die onder de armoedegrens moeten leven."

Wat zou je doen met een miljoen?
"Ik zou een groot deel schenken aan de voedselbank en voor het onderhoud aan het gebouw van de Molukse kerk Pniel in Huizen."