Een jeugdlid brengt de bloemen bij Johanneshove.
Een jeugdlid brengt de bloemen bij Johanneshove.

Maggy Lekeux verrast ouderen

LAREN Ook scouting Maggy Lekeux was de afgelopen weken gesloten. Om iedereen toch nog actief bij de vereniging te betrekken, zijn er online leuke en uitdagende challenges gehouden. De meest bijzondere challenge was toch wel het knutselen van bloemen voor eenzame ouderen tijdens deze coronacrisis.

"Er zijn zo veel bloemen geknutseld door onze leden dat we alle bewoners van Johanneshove in Laren afgelopen zaterdag een bloem hebben kunnen aanbieden", vertelt Maaike Signer van de scoutingvereniging. "Natuurlijk zijn we niet alle bewoners langsgegaan, maar hebben de geweldige medewerkers van Johanneshove de bloemen aangenomen en rondgebracht." Er zijn nog veel bloemen over en er komen nog steeds nieuwe bij. Signer: "We gaan de aankomende weken daarom nog veel meer mensen blij maken. Mooi om te zien dat scouting ook in tijden van crisis verbindt en maatschappelijk betrokken blijft."
Afgelopen zaterdag is de scouting begonnen met een proefopkomst. De andere groepen van Maggy Lekeux zijn vanaf zaterdag weer welkom.