Hulpverleners ter plaatse om de beknelde bestuurder uit zijn auto te halen. Hij was onwel geworden tijdens het rijden.
Hulpverleners ter plaatse om de beknelde bestuurder uit zijn auto te halen. Hij was onwel geworden tijdens het rijden. Foto: Bob Awick

Ravage na onwel worden chauffeur

HUIZEN Twee gewonden zijn er donderdagmiddag gevallen na een bizarre tocht van een bestuurder van een auto in het centrum van Huizen. Een van de gewonden was de chauffeur zelf, die bekneld raakte. Na onderzoek blijkt dat hij onwel is geworden.

De bizarre rit begon al ergens in de Kerkstraat voor Rebelsport. Met hoge snelheid reed de man vervolgens rechtdoor het eenrichtingsgedeelte van de straat in richting Oude Raadhuisplein. Bij de fietsenwinkel ontweek de bestuurder op hoge snelheid een tegemoetkomende auto en reed daarbij de fietsen voor de deur omver.

Uiteindelijk kwam het voertuig op zijn kop tot stilstand op het Oude Raadhuisplein. Daarvoor had de bestuurder de anti-ramkraakpaaltjes voor de juwelier platgereden, waardoor de auto was gelanceerd. Op zijn tocht had de bestuurder nog een fietstster geraakt, die ook gewond raakte.
"Als je kijkt wat er gebeurd is, dan hebben we ontzettend veel geluk gehad en het niet erger is. Dat krijg ik ook terug van mensen die het hebben gezien en direct na het ongeval hebben geholpen", zegt burgemeester Niek Meijer. Hij zat op het gemeentehuis toen het ongeval plaatsvond en spoedde zich vervolgens naar de plek des onheils. Meijer sprak met betrokkenen, zoals de eigenaar van de fietsenwinkel, de juwelier en omstanders.

3