De soundcheck voor de live-uitzending.
De soundcheck voor de live-uitzending. Foto: Bob Awick

Corona speelt grote rol in live-uitzending Bevrijdingsdag

HUIZEN Het coronavirus speelt een grote rol in de live-uitzending 'Vier Onze Vrijheid' die op Bevrijdingsdag rond lunchtijd uitgezonden werd om 75 jaar vrijheid te vieren in Huizen en Blaricum.

Natuurlijk omdat het virus ervoor zorgt dat we de grootse viering van onze vrijheid niet kunnen doen zoals gepland was, maar ook omdat het een bepaalde beperking van onze vrijheid is.
De lunchuitzending kwam tot stand na overleg tussen Eindeloos Theaterwerk en Rotaryclub Huizen Gooimeer. Mensen konden bij diverse ondernemers een speciale 'VierOnzeVrijheid'-lunchbox aanschaffen om tijdens de uitzending mee te lunchen. Hiervan zijn er zo'n 275 verkocht. Cliƫnten van de voedselbank hebben een gesponsord pakket meegekregen.

De uitzending kwam vanuit de Oosterlichtkerk in Huizen en werd gepresenteerd door Maartje van Weegen. De uitzending was live, met diverse opgenomen bijdragen, zoals die van de burgemeesters uit de buurdorpen. Burgemeester Niek Meijer: "Vrijheid is altijd in samenhang met verantwoordelijkheid. In deze tijd drukt verantwoordelijkheid meer op ons, dan voelen wij ons begrensd in onze vrijheid."
Diverse bekende Blaricummers en Huizers vertelden desgevraagd wat vrijheid voor hen betekent. Ook de Turkse en Molukse gemeenschap droegen bij aan de uitzending. De laatste verzorgde ook een muzikaal intermezzo. Afgesloten werd met We'll meet again.