De jeugd traint onder andere weer bij s.v. Huizen.
De jeugd traint onder andere weer bij s.v. Huizen. Foto: s.v. Huizen

Georganiseerd sporten voor jeugd komt weer op gang bij verenigingen

HUIZEN De jeugd tot en met 18 jaar mag sinds vorige week weer georganiseerd buitensporten. Kinderen tot en met 12 jaar mogen zelfs ook weer een wedstrijdje doen. Oudere jeugd moet nog steeds 1,5 meter afstand bewaren.

Ondersteund door de gemeente en Sport Platform Huizen hebben sportverenigingen hard gewerkt om hiervoor draaiboeken te ontwikkelen. Sportaanbieders die ook weer willen beginnen, kunnen hiervoor een checklist opvragen bij de gemeente Huizen. Er mag pas gestart worden zodra er goedkeuring aan het plan is gegeven door de gemeente.

Georganiseerd sporten voor 18+ of sporten in de buitenlucht onder een tent of iets dergelijks is niet toegestaan volgens de huidige richtlijnen. Er mag alleen worden gesport door jeugd tot en met 18 jaar in de open lucht en na toestemming van de gemeente.
Op www.sportiefhuizen.nl houdt de gemeente een overzicht bij. Budovereniging Osorezu was een van de eerste clubs die weer startte. Speciaal hiervoor zijn sportmatten buiten neergelegd.

Zwembad Sijsjesberg

Zwembad Sijsjesberg blijft helaas vooralsnog gesloten, laat de gemeente weten, ook voor verenigingen. "Op landelijk niveau wordt nog onderzocht of corona zich via zwemwater kan verspreiden."

Meetrainen

Bij diverse clubs is het mogelijk dat niet-leden ook meesporten

De bal rolt weer bij s.v. Huizen. "Wat fijn om de velden weer gevuld te zien met voetballende kinderen", aldus de club. Ook kinderen die geen lid zijn van de vereniging mogen meetrainen. Hiervoor moeten zij zich dan wel eerst aanmelden via meetrainen@svhuizen.nl onder vermelding van naam en geboortedatum. Ook voetbalclub HSV De Zuidvogels is gisteren weer gestart.
Surfclub Gooimeer start zondag 10 mei met een opfristraining van 13.00 tot 15.30 uur en de drie zondagen erna vindt de gevorderdentraining plaats. "Om mee te kunnen doen, dien je al een beetje te kunnen windsurfen, doordat je bijvoorbeeld eerder een beginnerscursus hebt gevolgd of op een andere manier geleerd hebt het zeil op te trekken, een stukje te varen en te keren bij matige wind."
De club werkt met leeftijdsgroepen van jeugd tot en met 12 jaar en jeugd van 13 tot en met 18 jaar. De deelname is gratis. Opgeven kan door te mailen naar mariska@surfclub.nl.

De Huizer Hockey Club is maandag 4 mei weer gestart met de trainingen voor de jeugd. "Kinderen die geen lid zijn, kunnen zich aanmelden via de jeugdcommissie van onze club."
De trainingen voor jeugdleden bij Atletiekvereniging Zuidwal zijn ook weer van start gegaan. "Na bijna 2 maanden opende de Huizer atletiekvereniging afgelopen zaterdag het hek weer voor bijna 100 enthousiaste jeugdleden", meldt de club. Wie geen lid is maar wel mee wil trainen, kan zich aanmelden via de website www.avzuidwal.nl."

Bij HLTC De Kuil kan de jeugd weer tennissen en Rebelsport is voorzichtig aan het opstarten. Zo waren de Rebelse peutertjes van 2,5 jaar al heerlijk buiten aan het sporten.