Sijsjesberg dit hele seizoen gesloten

HUIZEN Het college heeft gisteren besloten dat zwembad Sijsjesberg onder de huidige richtlijnen van 1,5 meter afstand houden niet open kan dit jaar.

Wethouder Roland Boom: "Het doet pijn dat we deze beslissing moeten nemen. Heel veel gezinnen en kinderen zijn nu zwaar teleurgesteld, maar recreatief zwemmen in Sijsjesberg is met de huidige richtlijnen niet uitvoerbaar, dus we kunnen niet anders.”
De gemeente heeft onderzocht op welke manier het zwembad open zou kunnen, met als voorwaarde de 1,5 meterrichtlijn. Een richtlijn die ook in het water in acht genomen moet worden. Bij zwemmen in banen zou dat misschien mogelijk kunnen zijn, maar bij vrij zwemmen en recreatief gebruik van het zwembad is deze voorwaarde niet te handhaven. Dat geldt ook voor kinderen tot 12 jaar. Voor de groep van kinderen tot 12 jaar geldt deze richtlijn weliswaar niet, maar hier is juist de aanwezigheid van ouders of begeleiders in het water van belang voor de veiligheid van deze groep, waardoor de 1,5 meterrichtlijn ook in de knel komt.

Kosten

Het niet openstellen van Sijsjesberg betekent ook het missen van inkomsten uit entree en horeca. Daar staan minder kosten voor onderhoud, schoonmaak en seizoenskrachten tegenover. Niettemin zorgt het voor een tekort op de begroting van ruim 170.000 euro.

3