Rob van der Struik werkt samen met assisten- bedrijfsleiders Nicole (links) en Iva.
Rob van der Struik werkt samen met assisten- bedrijfsleiders Nicole (links) en Iva. Foto: © Bob Awick

GIJS Eten en Drinken is nieuw in het Nautisch Kwartier van Huizen

HUIZEN In het Nautisch Kwartier zit een nieuw restaurant: GIJS Eten en Drinken. Het restaurant opent op maandag 1 juni om 12.00 uur de deuren.

"Voorheen zat hier restaurant Dickens", legt bedrijfsleider Rob van der Struik uit. "GIJS staat voor eerlijk en duurzaam eten en drinken en we kopen onze producten bewust bij kleine lokale ondernemers en leveranciers in Nederland. Met de naam GIJS bedoelen we dat je met beide benen stevig op de grond staat en dat je eerlijk en betrokken bent met wat er om je heen gebeurt."
Rob vertelt enthousiast dat ze heel graag opengaan om de gasten te verrassen met dit unieke concept. "Wat ons restaurant ook bijzonder maakt is de menukaart, die een soort krant is waarin uitgelegd wordt waar we voor staan en waarin de gerechten, verse sappen, dranken en biologische wijnen, de leveranciers en ook tips, ideeën en recepten staan. We houden altijd rekening met de natuur en koken met seizoensgroenten. In de krant leggen we ook uit wat 'moderne' gerechten zijn zoals de galettes. Dit is een broodvervanger en zeer populair in Frankrijk voor de lunch. Voor het diner hebben we bijvoorbeeld jackfruit. Dit is een vrucht uit Azië en gebruiken we als vleesvervanger voor het Indonesische gerecht rendang. Het gerecht Claresse in 't Groen wordt bereid met meerval die op een biologische en duurzame manier gekweekt wordt in Brabant en de andere vissoorten komen bij Kingfish Zeeland vandaan. Het koeienvlees kopen we bij een slager in Soest, het varkensvlees komt bij een biologische boer uit Zeeland vandaan en het kippenvlees uit de Veluwe. Dieren kunnen vrij rondscharrelen, want dat vinden we belangrijk."
"Tijdens de opening houden we ons aan de coronavoorschriften: we hebben ons mooie en grote terras aangepast en tussen de banken komen schermen te staan. In het restaurant zijn vier knusse kamers voor de lunch, om te loungen, te borrelen of te dineren. Achter het restaurant is ook nog een terras en een speciale kamer boven met bar die je kunt gebruiken voor barbecue, familiediner, feest, borrel, receptie, bedrijfsuitje of vergadering. Bij de ingang hebben we een GIJS To Go waar we ons eigen bier, huiswijnen, koffie, thee en specerijen van gecertificeerde boeren verkopen. Buiten staat een kippengrill. Dit kippenvlees staat op de kaart, maar kun je ook mee naar huis nemen. Als je het terras op loopt, ruik je de heerlijke geur van de gegrilde kip. Vrijdag, zaterdag en zondag is er een speciale actie met 'Chicken To Go'. Voor 16 euro krijg je een half gebraden boerderijkip met gepofte aardappel en seizoensgroenten. Graag van tevoren bestellen via info@gijsetenendrinken.nl."

GIJS Eten en Drinken zit aan de Havenstraat 315 in Huizen, 035-887 78 60, en is elke dag vanaf 11.30 uur open. Meer informatie staat op www.gijsetenendrinken.nl.