Esther, Adelinde en Nicole mochten even het zwembad in om voor de foto te poseren.
Esther, Adelinde en Nicole mochten even het zwembad in om voor de foto te poseren. Foto: Bob Awick

Plan voor openstelling Sijsjesberg

HUIZEN De groep mensen die achter de petitie Zwembad Sijsjesberg open zit, werkt aan een plan om Sijsjesberg met inachtneming van de coronamaatregelen toch te openen dit seizoen. Eerder liet de gemeente namelijk weten dat het bad niet meer open zou gaan deze zomer.

Zonde, vonden Adelinde Bouman en Nicole Canoy, die de petitie startten. Esther te Pas en vriendin Ingrid Zeegers sloten zich daarbij aan. "Wij wilden met een alternatief plan komen, toen we een appje kregen over de petitie", legt Esther uit. "We hebben nu onze krachten gebundeld."

Teleurstelling

Motivatie om met de actie te starten, was bij alle vier de teleurstelling dat het bad niet open zou gaan. "Het is nu zo'n rare tijd en wij zouden ver weg op vakantie gaan. Ik ben zelf een fanatieke baantjeszwemmer en mijn zoon van 8 komt er ook al vanaf zijn geboorte. Het is fijn om buiten te sporten en we hoopten dat in de Sijsjesberg weer een beetje te doen", zegt Adelinde.
Buurvrouw Nicole heeft drie kinderen. Twee van 1 jaar en een van 4. "Toen we het nieuws zagen, gingen we erover appen en we waren zo teleurgesteld. Daarom zijn wij de petitie begonnen. De handtekeningen hebben we voor de raadsvergadering van 2 juni aan de burgemeester gegeven. Hij vroeg ons om met een alternatief plan te komen", gaat Adelinde verder.

3