Mini-'corona-editie' Blaricum Music Festival op 27 en 28 juni in de Dorpskerk Blaricum.
Mini-'corona-editie' Blaricum Music Festival op 27 en 28 juni in de Dorpskerk Blaricum.

Vrijdag 19 juni

Walking hockey

10.00 uur | Larense Mixed Hockey Club

OldStars hockey is speciaal gemaakt voor 50/60-plussers, zodat deze doelgroep ook het geliefde spelletje hockey kan blijven spelen. Meld je aan via senioren@lmhc.nl voor twee gratis proeflessen of kom gewoon een keer kijken. Meer informatie op www.lmhc.nl.

Fighting Girls

17.00 uur | Osorezu Dojo Huizen

Leer jezelf verdedigen tegen aanvallen van buitenaf. Leer schoppen en stoten. We werken ook met afweer tegens wapens. Deelname is gratis, opgeven verplicht. Osorezu.nl.

Zaterdag 20 juni

Schrijfcafé online

10.30 uur | Schrijfcreaties Blaricum

Iedere derde zaterdag van de maand is er een schrijfcafé online. Voor iedereen die van schrijven houdt. Tijd: 10.30-12.30 uur, kosten 13,50 euro per deelname (Tikkie of overschrijven). Aanmelden www.schrijfcreaties.nl/Contact/.

Zondag 21 juni

Powerwalking

10.00 uur | Clubhuis Sportief Hardlopen Huizen, De Trappenberg Huizen

Onder begeleiding van een trainer wandel je op een stevig tempo, afgewisseld met spierversterkende oefeningen. Wij bieden Sportief Wandelen aan op woensdagavond, vrijdagochtend en zondagochtend. Meld je snel aan voor een gratis proefles of kijk voor meer informatie op www.sportiefhardlopenhuizen.nl.

Internationale Yogadag

10.30 uur | Inner Movements
Studio Huizen

Doe mee met een speciale yogales voor de International Yoga Day. De les is op het grasveld bij de Zomerkade en start om 10.30 uur. De les is toegankelijk voor iedereen, wel graag aanmelden via info@innermovements.nl. Kosten 7,50 euro.

Yoga

11.30 uur | Bewustzijnscentrum Bala Huizen

Yoga met liveharpmuziek en ukelelemantra's. Aanmelden kan via info@tuszenhemelenaarde.nl. Kosten: 10 euro per les.

Maandag 22 juni

Proefles jeugdjudo

Osorezu Dojo Huizen

Judo is ideaal voor de lichaamsontwikkeling van opgroeiende kinderen. De basisvormen van bewegen, trekken, duwen, dragen, tillen en rollen zijn oefeningen die het judo veelzijdig en intensief maken. Jongens en meisjes zijn bij ons welkom voor een gratis proefles. Kijk op osorezu.nl voor de lestijden, dagen en leeftijdsgroepen.

Brassershoeve geopend

9.00 uur | De Brassershoeve
Huizen

De Brassershoeve is weer open van maandag t/m vrijdag van 9.00 - 12.00 uur en van 13.00 - 17.00 uur. Wij mogen voorlopig maximaal 30 bezoekers tegelijkertijd ontvangen. De computerhelpdesk is wegens corona gesloten.

Kringloopwinkel

13.30 uur | Stichting Servitas
Huizen

Zoekt u leuke en goedkope spullen, kom dan naar onze kringloopwinkel aan de Poolvos 2. Wij zijn elke maandag en dinsdag geopend van 13.30 tot 16.00 uur.

A Tri meditatie online

19.00 uur | Rang Zhin voor
meditatie en creatie Laren

Les en meditatie vanuit de oude dzogzchentraditie vanuit Ligmincha Nederland. Kosten 5 euro. Tonny Maas zal de oefeningen begeleiden. Je kunt eenvoudig via je eigen computer inloggen en thuis deelnemen. Noordholland@ligmincha.nl.

Dinsdag 23 juni

Hardloopintervaltraining

19.30 uur | Clubhuis Sportief Hardlopen Huizen, De Trappenberg Huizen

Tijdens een intervaltraining wordt krachtig lopen op een hoge intensiteit afgewisseld met rustiger lopen op een lichtere intensiteit. Meld je aan voor een gratis proefles. Voor meer informatie kijk eens op www.sportiefhardlopenhuizen.nl.

27 en 28 juni

Blaricum Music Festival

15.00 uur | Dorpskerk Blaricum

Helaas is het groots opgezette Blaricum Music Festival dit jaar komen te vervallen en de organisatie probeert het programma integraal te verplaatsen naar de periode 24 juni - 4 juli 2021. Om dit jaar niet geheel 'festivalloos' te laten zijn komt er toch een mini-'corona-editie'. Er zijn drie korte concerten per dag (15.00, 17.00 en 20.00 uur). Op de 27e komt de Nederlandse violiste Rosanne Philippens met een soloprogramma en op de 28e zullen violist Daniel Rowland en celliste Maja Bogdanovic een programma vol aangrijpende duetten spelen. De solisten presenteren hun concerten zelf en na afloop van elk concert is er kort een meet-and-greet met een drankje.

Zondag 28 juni

Film '2040'

11.00 en 14.00 uur |
De Groene Afslag Laren

'Food For Thought'. Join the Regeneration laat vele, al bestaande klimaatoplossingen zien. Na de vertoning van de inspirerende ‘Yes we can’-documentaire praten we na met Climate Cleanup founder Sven Jense met een gezamenlijke groene lunch als afsluiting.

Maandag 29 juni

PC Helpdesk is weer open

10.00 uur | Brinkhuis Laren

Voor advies, vragen en/of problemen met uw Windows of Apple-computer, tablet of smartphone. Wij volgen strikt de richtlijnen van het RIVM. Dat betekent dat we vanwege de 1,5 metermaatregel slechts twee personen tegelijk van dienst kunnen zijn. Bent u 50+ en inwoner in een van de BEL-gemeenten, dan bent u van harte welkom. Www.pchelpdeskbel.nl.


Ook weer begonnen met activiteiten? Meld deze dan via Gooiagenda.nl.