Zaterdag 27 juni speelt Rosanne Philippens een prachtig soloprogramma in de Dorpskerk Blaricum.
Zaterdag 27 juni speelt Rosanne Philippens een prachtig soloprogramma in de Dorpskerk Blaricum.

Vrijdag 26 juni

Walking Hockey

10.00 uur | Larense Mixed Hockey Club Laren

OldStars hockey is speciaal gemaakt voor 50/60-plussers. zodat deze doelgroep ook kan blijven spelen. Meld je aan via senioren@lmhc.nl voor twee gratis proeflessen of kom gewoon een keer kijken. Zie www.lmhc.nl.

Kaboutertuin

10.00 uur | TijdvoorMeedoen
Huizen

Dagelijks is de kaboutertuin te bewonderen. Als je erin rondloopt komt je fantasie tot leven en ben je echt in een andere wereld. We blijven 1,5 meter van elkaar.

Brasserie de KoffieKom

10.00 uur | TijdvoorMeedoen
Huizen

Het gastteam staat weer voor je klaar. Onder het genot van een kopje koffie of thee een praatje maken met de overige aanwezigen. Let wel op, betalen door middel van een strippenkaart. Natuurlijk blijven we 1,5 meter van elkaar.

TheeTuin van de Buurt

10.00 uur | TijdvoorMeedoen
Huizen

Dagelijks is de TheeTuin geopend om er heerlijk te genieten van de zon en de geuren van diverse bloemen. Als je door de TheeTuin loopt, wordt je neus verwend met de geur van heerlijke aardbeien. Je hoort de vogeltjes fluiten en de kippetjes kakelen. Natuurlijk blijven we 1,5 meter van elkaar.

Wereldboekenkast

10.00 uur | TijdvoorMeedoen
Huizen

Dagelijks van 10.00 - 14.00 uur kunt u uw favoriete boek uitzoeken in de wereldboekenkast. Meer dan 500 boeken staan op je te wachten. Natuurlijk blijven we 1,5 meter van elkaar.

Zaterdag 27 juni

Boerenmarkt-extra

10.00 uur | Blommenhoeve
Eemnes

Boerenmarkt-extra met mooie kramen in de boomgaard met brocante, kunst, kleding, hoedjes, manden - ook voor hond en poes - hakhoning en lekkere broodjes. Op het terras koffie en appeltaart van oma.

Rosanne Philippens

15.00 uur | Dorpskerk Blaricum

De Nederlandse topvioliste Rosanne Philippens speelt een prachtig soloprogramma. Ook om 17.00 en 20.00 uur. De concerten duren tussen de 45 en 60 minuten. Na afloop is er kort een meet-and-greet met een drankje. Kaarten via www.blaricumfestival.com.

Zondag 28 juni

Film '2040'

11.00 en 14.00 uur |
De Groene Afslag Laren

'Food For Thought'. Join the Regeneration laat vele, al bestaande klimaatoplossingen zien. Na de vertoning van de inspirerende ‘Yes we can’-documentaire praten we na met Climate Cleanup founder Sven Jense, met een gezamenlijke groene lunch als afsluiting.

Wandeling met natuurgids

14.00 uur | Schaapskooi Blaricum

Een wandeling vanaf de schaapskooi naar het voor velen onbekende privélandgoed de Larenberg is een openbaring: 'de parel van het Gooi'. Aanmelden via vriendenvanhetgooi.nl is verplicht.

Concert

15.00 uur | Dorpskerk Blaricum

Topviolist Daniel Rowland en celliste Maja Bogdanovic spelen aangrijpende duetten. Ook om 17.00 en 20.00 uur. De concerten duren tussen de 45 en 60 minuten. Na afloop is er kort een meet-and-greet met een drankje. Kaarten via www.blaricumfestival.com.

Maandag 29 juni

Brassershoeve weer geopend

9.00 uur | De Brassershoeve
Huizen

De Brassershoeve is weer open van maandag t/m vrijdag van 9.00 - 12.00 uur en van 13.00 - 17.00 uur. Wij mogen voorlopig maximaal 30 bezoekers tegelijkertijd ontvangen. De computerhelpdesk blijft nog gesloten.

De PC Helpdesk is weer open

10.00 uur | Brinkhuis Laren

Voor advies, vragen en/of problemen met uw Windows- of Apple-computer, tablet of smartphone. Wij volgen strikt de richtlijnen van het RIVM. Dat betekent dat we vanwege de 1,5 metermaatregel slechts twee personen tegelijk van dienst kunnen zijn. Bent u 50+ en inwoner in een van de BEL-gemeenten, dan bent u van harte welkom. Iedere werkdag geopend. Www.pchelpdeskbel.nl.

Dinsdag 30 juni

Schrijfcafé online

19.30 uur | Schrijfcreaties Blaricum

Iedere derde zaterdag van de maand is er een schrijfcafé online. Voor iedereen die van schrijven houdt. Tijd: 10.30-12.30 uur, kosten 13,50 euro per deelname (Tikkie of overschrijven). Aanmelden www.schrijfcreaties.nl/Contact/.

Woensdag 1 juli

Mindful Wandelen

10.00 uur | de Tafelberg Blaricum

Met aandacht wandelen en bewegen in de natuur. Je leert eenvoudige technieken om meer bij jezelf te blijven en stress het hoofd te bieden. We houden de 1,5 meterafstandsregel aan. Info: elsaardewijn@gmail.com of 06-15138686.


Langlopende exposities:

8.30 uur | Gemeentehuis Huizen

Tot en met 30 juli is de eindexpositie van de cursisten van Atelier Stawicki met het thema 't Gooi. Het is een gevarieerde expositie met verschillende technieken. Meer info op www.atelierstawicki.nl.

12.00 uur | de kleine toonzaal van Simone Stawicki Huizen

De expositie 'Abstract' in de kleine toonzaal met glasobjecten van Mariëlle Braanker en het vroege werk van Simone Stawicki is verlengd tot 25 augustus.

Ook weer begonnen met activiteiten? Meld deze dan via Gooiagenda.nl.