Wegwijs Holleblok voor hulp bij vragen.
Wegwijs Holleblok voor hulp bij vragen. Foto: Wegwijs Holleblok

Wegwijs Holleblok voor allerlei vragen 1 juli weer open

HUIZEN De coronamaatregelen worden steeds meer versoepeld en dat betekent dat wijkcentra ook weer langzaamaan hun activiteiten starten. Zo start in buurtcentrum Holleblok 1 juli van 10.00 tot 12.00 uur weer Wegwijs Holleblok, het wekelijkse spreekuur waar inwoners gratis terecht kunnen voor allerhande vragen.

Bijvoorbeeld over huursubsidie, kindgebondenbudget, kwijtschelding van gemeentebelastingen, invullen van belangrijke formulieren, het aanvragen van een DigiD, schuldhulpverlening, uitkeringen, overstappen van energiemaatschappij of ziektekostenverzekering en juridische vragen.

Drempel

De meeste mensen kunnen zichzelf prima redden, maar wanneer iemand daar niet zo goed in is of zich digitaal niet goed kan redden, kan dat een behoorlijke drempel worden.
In buurtcentrum Holleblok komen veel organisaties samen om op die woensdagochtend belangeloos te helpen.
Denk bijvoorbeeld aan Versa Welzijn, Stichting MEE, Schuldhulpmaatje, Sociaal wijkteam, mensen met een juridische achtergrond en veel vrijwilligers die zich hebben gespecialiseerd in een bepaald onderwerp.

Helpen

Medewerkers helpen door eventueel daadwerkelijk samen een formulier in te vullen of door even te bellen naar een instantie om iets te regelen. Ze kunnen ook de juiste weg voor vraagstellers uitstippelen in hoe ze aan hun antwoord kunnen komen.

Natuurlijk worden de coronamaatregelen in acht genomen.

Op NieuwsbladvoorHuizen.nl staat een uitgebreid verhaal met voorbeelden van vragen die medewerkers voorbij zien komen.