De sfinxen zijn een voorbeeld van bouwen in het water.
De sfinxen zijn een voorbeeld van bouwen in het water. Foto: John Griffioen

Onderzoek bouwen in het water

HUIZEN De gemeenteraad heeft vorige week donderdag een voorstel aangenomen om bouwen in het water te onderzoeken. Het voorstel werd ingediend door Leefbaar Huizen, GroenLinks en D66. Uiteindelijk stemde een ruime meerderheid in. CDA, Dorpsbelangen Huizen en ChristenUnie stemden tegen.

Aan het voorstel ging een flinke discussie vooraf. Zo verweet het CDA Leefbaar Huizen dat het niet bij een onderzoek zou blijven, maar dat de partij dan ook vast wilde gaan bouwen. In de kader van de net aangenomen Integrale Kustvisie, waar dit punt niet aan de orde is gekomen, vond de partij het 'not done' om nu met dit plan op tafel te komen.

Niet blind zijn

Wethouder Roland Boom was een gelijksoortige mening toegedaan, de raad zou als uitgangspunt de Kustvisie aan moeten houden, maar hij vond het voorstel wel prima. "Je moet niet blind zijn voor de mogelijkheden."
Als wethouder gaf hij aan in opdracht van de gemeenteraad te werken en als de raad het voorstel zou aannemen, dan zou hij voor een onderzoek zorgen. Dit wordt dan geen groots onderzoek, want daar is geen geld voor en dat verwachten de indieners ook niet. Die willen een kort onderzoek naar de juridisch-planologische mogelijkheden, uitgevoerd door een ambtenaar van de gemeente zelf.

3