Burgemeester Niek Meijer ging langs.
Burgemeester Niek Meijer ging langs. Foto: Selimiye Moskee

Bidden kan weer op 1,5 meter in gebedsruimte Selimiye moskee

HUIZEN De Selimiye moskee aan het Gooierserf in Huizen is sinds gisteren weer open. Dit kan nu de coronamaatregelen versoepeld zijn. Wel blijven hier ook strenge maatregelen gelden om verspreiding van het virus tegen te gaan. Burgemeester Niek Meijer nam maandag een kijkje.

Hij kon zien hoe er voor de gebedsruimte een desinfectiezuil staat om de handen te ontsmetten en dat met gele tape plekken op het tapijt van de moskee zijn aangegeven om te bidden. Moskeegangers dienen zelf nog wel een gebedskleed meenemen en bidden straks op 1,5 meter afstand met een mondmasker op. De kleine wassing voor het gebed doen ze thuis. Voorlopig is alleen de gebedsruimte in gebruik.
"De maatregel om zo veel mogelijk thuis te blijven, heeft een negatieve impact op gelovigen die normaal elke dag naar de moskee komen. Door het wegvallen van de gebedsdiensten, dagelijkse structuur, het verenigingsleven, activiteiten en bezoek raken mensen geïsoleerd. Gelukkig wordt alles weer geleidelijk opgepakt", laat voorzitter Sedat Tapan, voorzitter van de moskee, weten.