Afbeelding
Foto: Bastiaan Miché

'Kettingrukker' plaag in Huizen en omstreken

HUIZEN De politie is op zoek naar een man die in steeds verschillende plaatsen in Utrecht en 't Gooi bij oudere vrouwen sieraden afpakt. Ook in Huizen sloeg hij toe en wel op dondedag 25 juni op de Berlagestraat.

Omstreeks 10.10 uur werd een dame van 73 jaar oud beroofd van haar gouden ketting. Deze ketting werd van haar nek gerukt.

Scooter

Het slachtoffer liep vanaf de Zuiderweg richting de Berlagestraat. Toen ze in de Berlagestraat liep, merkte zij dat er een scooter naast haar reed. De persoon op de scooter greep de ketting van het slachtoffer en rukte deze met kracht van haar af. De persoon ging er toen vandoor in de richting van de Doctor Lelylaan te Huizen.

Ontdaan

Het slachtoffer is erg ontdaan over dit incident en kan zich het volgende herinneren van de dader: het is een man tussen de 20 en 25 jaar oud met een normaal postuur. Hij had een witte pet op zijn hoofd en zijn scooter was licht van kleur.

Sinds die dinsdag ervoor rukt de man de sieraden af van oudere vrouwen. Hij sloeg al toe in Leusden, Bunschoten, Driebergen, Hoevelaken, Huizen, Zeist, Eemnes, Baarn, Soest, Bussum, Hilversum en De Bilt. In Huizen was het donderdag raak tussen 10.00 en 10.30 uur op de Berlagestraat.

Werkwijze

Zijn werkwijze is steeds hetzelfde. De man rijdt op een scooter langs een fietsende of wandelende vrouw en trekt de sieraden van de hals van de vrouw of doet daar een poging toe. De slachtoffers zijn 65-plussers, meestal 80-plussers. De slachtoffers hebben nadien vaak last van een zere hals of nek en blauwe plekken. Een vrouw viel op de grond.
De politie doet onderzoek en zoekt nog getuigen. Het gaat om een man met een lichte huidskleur, blond haar, tussen de 20 en 30 jaar en een normaal/gespierd postuur. Hij rijdt rond op een scooter of soortgelijk voertuig.