Wandeling door het oude Huizen. Zaterdag 11 juli, Huizer Museum.
Wandeling door het oude Huizen. Zaterdag 11 juli, Huizer Museum.

Vrijdag 10 juli

Wandelchallenge

9.30 uur | Wisselende locatie
Blaricum

Samen wandelen wij wekelijks op een ongedwongen manier en op eigen tempo een afwisselende route met een variërende afstand. De doelgroep voor het wandelen is 60 plus, maar ook voor andere doelgroepen. De kern van de activiteit is gezellig met z’n allen in beweging zijn. Het startpunt varieert, aanmelden is gewenst zodat wij u de juiste locaties en routes kunnen geven. Meld je aan via senioren@lmhc.nl.

Walking hockey

10.00 uur | Larense Mixed Hockey Club Laren

Hockeyen vanuit het principe dat er niet gerend mag worden om blessures te voorkomen. Sociale aspecten zoals samen een kop koffie of thee drinken, elkaar ontmoeten en meedoen aan hockey, zijn minstens zo belangrijk als het spelletje zelf. Voor meer informatie: www.lmhc.nl.

Theetuin

10.00 uur | TijdvoorMeedoen
Huizen

Dagelijks is de Theetuin geopend om er heerlijk te genieten van de zon en de geuren van diverse bloemen. Als je door de tuin loopt, wordt je neus verwend met de geur van heerlijke aardbeien. De spelregels van corona worden gehanteerd.

Wereldboekenkast

10.00 uur | TijdvoorMeedoen
Huizen

Dagelijks van 10.00 - 14.00 uur kunt u uw favoriete boek uitzoeken. Meer dan 500 boeken staan op je te wachten, dus keuze volop. Natuurlijk blijven we 1,5 meter van elkaar.

Kaboutertuin

10.00 uur | TijdvoorMeedoen
Huizen

Dagelijks is de kaboutertuin te bewonderen. Als je er in rondloopt komt je fantasie tot leven en ben je echt in een andere wereld. Natuurlijk blijven we 1,5 meter van elkaar.

Brasserie de KoffieKom

10.00 uur | TijdvoorMeedoen Huizen

Onder het genot van een kopje koffie of thee een praatje maken met de overige aanwezigen. Een tosti? Geen probleem, dit wordt graag voor je gemaakt. Let wel op, betalen dmv een strippenkaart.

Fighting Girls

17.00 uur | Osorezu Dojo Huizen

Leer jezelf verdedigen tegen aanvallen van buitenaf. Deelname is gratis, opgave verplicht. Osorezu.nl. Buurtsportcoachactiviteit. Voor meiden van 12-18 jaar.

Zaterdag 11 juli

Wandelen

13.30 uur | Huizer Museum

Een wandeling door het historische gedeelte van Huizen. Kosten: 5 euro per persoon. Betaling aan de balie van het museum. Aanmelding via receptie@huizermuseum.nl.

Zondag 12 juli

Running bootcamp

10.00 uur | Clubhuis Sportief Hardlopen Huizen, De Trappenberg Huizen

Geen circuittraining, maar een 'running bootcamp' waardoor we kunnen genieten van de omgeving. Bootcamp is een combinatie van cardio- en krachttraining, gericht op een sterker lichaam en een betere conditie. Dus een fullbodywork-out. Gratis proefles. Voor meer informatie: www.sportiefhardlopenhuizen.nl/bootcamp.html.

Powerwalking

10.00 uur | Clubhuis Sportief Hardlopen Huizen, De Trappenberg Huizen

Onder begeleiding van een trainer wandel je op een stevig tempo, afgewisseld met spierversterkende oefeningen. Dankzij de natuurlijke vorm van beweging geschikt voor iedereen. Meld je snel aan voor een gratis proefles of kijk voor meer informatie op www.sportiefhardlopenhuizen.nl/sportiefwandelen.html.

Yoga op spirituele wijze

10.00 uur | TijdvoorMeedoen
Huizen

Daria laat je ontspannen en helemaal tot jezelf komen. Op zondag van 10.00 - 11.00 uur en op woensdag van 20.00 - 21.00 uur kun je genieten van dit rustuurtje. Afspraak maken is wel een must, 06-51275646.

Yoga

10.30 uur | Bewustzijnscentrum Bala Huizen

Yoga met liveharpmuziek en ukelelemantras. Met yogastromingen poweryoga (vanuit Ashtanga) en vinyassayoga. Yoga voor bewuste yogi's die een reis naar en door zichzelf willen maken. Aanmelden via info@tuszenhemelenaarde.nl. Kosten: 12,50 euro.

Maandag 13 juli

Tennis trainingsweek

9.00 uur | Tennisclub 't Laer Laren

Trainingsweek voor alle kinderen tot en met 12 jaar. Je hoeft niet lid te zijn van onze club, iedereen kan meedoen. Van maandag 13 t/m vrijdag 17 juli, van 9.00 tot 14.00 uur. Schrijf je nu in via www.tlaer.nl/trainingsweek.

Brassershoeve geopend

9.00 uur | De Brassershoeve
Huizen

Wij zijn geopend maandag tot en met vrijdag van 9.00 - 12.00 uur en van 13.00 - 17.00 uur. Activiteiten zoals onder andere biljarten, kaarten, schilderen zijn weer mogelijk. Wij houden ons aan de voorschriften van het RIVM. De computerhelpdesk is nog gesloten.

Sportinstuif

10.00 uur | SV Laren

Elke donderdag in de zomervakantie kunnen kinderen zich op het grasveld naast De 7-Sprong uitleven tijdens de sport- en spelinstuif van Sportief & Gezond BEL. Tussen 15.00 en 16.30 uur staan de buurtsportcoaches klaar met sport- en spelmateriaal. Neem vrienden en vriendinnen mee om zo ook in de zomervakantie lekker actief te blijven. Www.sportiefengezondbel.nl.

Dinsdag 14 juli

Walking football

10.00 uur | SV Laren

Walking football is voetballen vanuit het principe dat er niet gerend mag worden, dit om blessures te helpen voorkomen. Er wordt iedere dinsdag gespeeld op een klein veld. Deze vorm is speciaal voor 50-plussers die wel zin hebben in een activiteit en gezelligheid. Kom in beweging en meld je snel aan. Maak gebruik van de twee gratis proeflessen en kijk of het wat voor je is. Je kunt je aanmelden via www.svlaren99.nl.

Workshop

10.00 uur | Brinkhuis Laren

Deze zomervakantie is er de workshop Improvisatietheater. ImprovTheater is bekend van onder andere De Lama's, en De Vloer Op. Wil jij dit ook leren? Schrijf je dan snel in via een mailtje naar gideon@karakterz.nl.

Sportinstuif

10.00 uur | Blaricummermeent sportveld Blaricum

Elke dinsdag in de zomervakantie kunnen kinderen zich op het nieuw aangelegde sportveldje in de Blaricummermeent uitleven tijdens de sport- en spelinstuif van Sportief & Gezond BEL. Www.sportiefengezondbel.nl/activiteiten.

Kringloopwinkel

13.30 uur | Stichting Servitas
Huizen

Zoekt u leuke en goedkope spullen, kom dan naar onze gezellige winkel aan de Poolvos 2. Wij zijn geopend op elke maandag en dinsdag van 13.30 tot 16.00 uur.

Computerles

14.00 uur | TijdvoorMeedoen
Huizen

Computerles bij Margreeth. Heb jij ook wat ondersteuning nodig, we zijn er ook voor jou. Alles is te leren, ook het gebruik van de computer. Maak een afspraak met Margreeth, 06-10629217.

Beautyteam

14.00 uur | TijdvoorMeedoen
Huizen

Je haar knippen, een massage, voetreflex en nog veel meer. Het is wel noodzakelijk om eerst een afspraak te maken. 06-44870511. De spelregels van corona worden gehanteerd.

Blackrolltraining

19.30 uur | Clubhuis Sportief Hardlopen Huizen, De Trappenberg Huizen

Een blackrolltraining is een bindweefseltraining met een foamroller waarbij je werkt aan je balans, flexibiliteit, kracht en conditie. Om die reden is een foamrollwork-out de perfecte aanvulling op blessuregevoelige sporten zoals hardlopen.

Woensdag 15 juli

Mindful wandelen

10.00 uur | De Tafelberg Blaricum

Met aandacht wandelen en bewegen in de natuur. Je leert eenvoudige technieken om meer bij jezelf te blijven en stress het hoofd te bieden. We houden de 1,5 meter afstandsregel aan. Info: elsaardewijn@gmail.com of 06-15138686.

Donderdag 16 juli

Administratieve hulp

10.00 uur | TijdvoorMeedoen
Huizen

Heb je geen inzicht meer in je administratie en ben je het overzicht kwijt? Zit je met financiële vragen? Dit team kan jou helpen. Elke donderdag is het team aanwezig. 06-45648036.

Sportinstuif

10.00 uur | BVV'31 Blaricum

Elke donderdag in de zomervakantie kunnen kinderen zich bij BVV'31 uitleven tijdens de sport- en spelinstuif van Sportief & Gezond BEL. Neem vrienden en vriendinnen mee om zo ook in de zomervakantie lekker actief te blijven.

Langlopende exposities:

8.30 uur | Gemeentehuis Huizen

Tot en met 30 juli is de eindexpositie van de cursisten van Atelier Stawicki met het thema 't Gooi. Het is een gevarieerde expositie met verschillende technieken. Meer info op www.atelierstawicki.nl.

12.00 uur | de kleine toonzaal van Simone Stawicki Huizen

De expositie 'Abstract' die de glasobjecten van Mariëlle Braanker en de vroege schilderijen van Simone Stawicki toont, is verlengd tot 25 augustus. Mariëlle Braanker maakt objecten van glas. Zij heeft haar eigen techniek ontwikkeld, waarbij de objecten zijn opgebouwd uit vlakglas die gesneden en aan elkaar gehecht zijn. Simone Stawicki toont werken uit haar vroege periode, waarbij zij vrijwel geheel abstract werkte. Zij was geïnspireerd door object, tijd en ruimte. Meer informatie is te vinden op www.dekleinetoonzaal.nl.

Ook weer begonnen met activiteiten? Meld deze dan via Gooiagenda.nl.

Workshop improvisatietheater in het Brinkhuis Laren op dinsdag 14 juli.