Bootcamptraining op zondag 19 juli.
Bootcamptraining op zondag 19 juli.

Vrijdag 17 juli

Helpdesk

10.00 uur | Brinkhuis Laren

De PC Helpdesk BEL is weer geopend. Iedere werkdag tussen 10.00 en 12.00 uur.

Wereldboekenkast

10.00 uur | TijdvoorMeedoen
Huizen

Dagelijks van 10.00 - 14.00 uur kunt u uw favoriete boek uitzoeken. Meer dan 500 boeken staan op je te wachten, dus keuze volop. Natuurlijk blijven we 1,5 meter van elkaar.

Kaboutertuin

10.00 uur | TijdvoorMeedoen
Huizen

Dagelijks is de kaboutertuin te bewonderen. Als je er in rondloopt komt je fantasie tot leven en ben je echt in een andere wereld. Natuurlijk blijven we 1,5 meter van elkaar.

Brasserie de KoffieKom

10.00 uur | TijdvoorMeedoen
Huizen

Onder het genot van een kopje koffie of thee een praatje maken met de overige aanwezigen. Een tosti? Geen probleem, dit wordt graag voor je gemaakt. Let wel op, betalen d.m.v. een strippenkaart.

Zondag 19 juli

Bootcamp

10.00 uur | Clubhuis Sportief Hardlopen Huizen, De Trappenberg Huizen

Geen circuittraining, maar een 'running bootcamp' waardoor we kunnen genieten van de omgeving. Bootcamp is een combinatie van cardio- en krachttraining, gericht op een sterker lichaam en een betere conditie. Dus een fullbodywork-out. Gratis proefles. Voor meer informatie: www.sportiefhardlopenhuizen.nl/bootcamp.nl.

Maandag 20 juli.

Brassershoeve geopend

9.00 uur | De Brassershoeve
Huizen

Wij zijn weer geopend maandag tot en met vrijdag van 9.00 - 12.00 uur en van 13.00 - 17.00 uur. Activiteiten zoals onder andere biljarten, kaarten, schilderen zijn weer mogelijk. Wij houden ons aan de voorschriften van het RIVM. Dat betekent dat wij u vragen of u geen klachten heeft die kunnen wijzen op corona en dat wij de onderlinge afstand van 1,5 meter handhaven. De computerhelpdesk is nog gesloten.

Geef-en-neemwinkel

10.00 uur | ’t Vuronger Huizen

Gezellig snuffelen in onze winkel. U kunt er kleding, speelgoed en klein huisraad vinden. 035-5288266.

Sportinstuif

10.00 uur | SV Laren

Elke maandag in de zomervakantie kunnen kinderen zich uitleven tijdens de sport- en spelinstuif van Sportief & Gezond BEL. Tussen 10.00 en 11.30 uur staan de buurtsportcoaches klaar met sport- en spelmateriaal.

Kringloopwinkel

13.30 uur | Stichting Servitas
Huizen

Zoekt u leuke en goedkope spullen, kom dan naar onze gezellige winkel aan de Poolvos 2. Wij zijn elke maandag en dinsdag geopend van 13.30 tot 16.00 uur.

Dinsdag 21 juli

Walking football

10.00 uur | SV Laren

Walking football is voetballen vanuit het principe dat er niet gerend mag worden, dit om blessures te helpen voorkomen. Er wordt iedere dinsdag gespeeld op een klein veld. Deze vorm is speciaal voor 50-plussers die wel zin hebben in een activiteit en gezelligheid. Kom in beweging en meld je snel aan. Maak gebruik van de twee gratis proeflessen en kijk of het wat voor je is. Je kunt je aanmelden via www.svlaren99.nl.

Sportinstuif

10.00 uur | Blaricummermeent sportveld Blaricum

Elke dinsdag in de zomervakantie kunnen kinderen zich op het nieuw aangelegde sportveldje in de Blaricummermeent uitleven tijdens de sport- en spelinstuif van Sportief & Gezond BEL. Deelname is gratis. Www.sportiefengezondbel.nl/activiteiten.

Beautyteam

14.00 uur | TijdvoorMeedoen
Huizen

Je haar knippen, een massage, voetreflex en nog veel meer. Het is wel noodzakelijk om eerst een afspraak te maken. 06-44870511. De spelregels van corona worden gehanteerd.

Computerles

14.00 uur | TijdvoorMeedoen
Huizen

Computerles bij Margreeth. Heb jij ook wat ondersteuning nodig, we zijn er ook voor jou. Alles is te leren, ook het gebruik van de computer. Maak een afspraak met Margreeth, 06-10629217.

Yoga

18.30 uur | Bewustzijnscentrum Bala

Yoga met liveharpmuziek en ukelelemantra's. Met yogastromingen poweryoga (vanuit Ashtanga) en Vvnyassayoga. Yoga voor bewuste yogi's die door middel van yoga een reis naar en door zichzelf willen maken. Aanmelden via info@tuszenhemelenaarde.nl. Kosten: 12,50 euro.

Hardloop interval training

19.30 uur | Clubhuis Sportief Hardlopen Huizen, De Trappenberg Huizen

Tijdens een intervaltraining wordt krachtig lopen op een hoge intensiteit afgewisseld met rustiger lopen op een lichtere intensiteit. Meld je aan voor een gratis proefles. www.sportiefhardlopenhuizen.nl/hardlopen.nl.

Blackroll

19.30 uur | Sportief Hardlopen Huizen, De Trappenberg Huizen

Blackrolltraining is een training met een foamroller waarbij je werkt aan je balans, flexibiliteit, kracht en conditie. Iedereen kan meedoen en zich opgeven voor deze training. Kijk snel op www.sportiefhardlopenhuizen.nl en doe mee.

Woensdag 22 juli

Mindful wandelen

10:00 uur | de Tafelberg Blaricum

Met aandacht wandelen en bewegen in de natuur. Je leert eenvoudige technieken om meer bij jezelf te blijven en stress het hoofd te bieden. We houden de 1,5 meterafstandsregel aan. Info: elsaardewijn@gmail.com of 06-15138686.

Yoga op spirituele wijze

10.00 uur | TijdvoorMeedoen
Huizen

Daria laat je ontspannen en helemaal tot jezelf komen. Op zondag van 10.00 - 11.00 uur en op woensdag van 20.00 - 21.00 uur. Een afspraak maken is wel een must. 06-51275646.

Stuntstepclinics

16.00 uur | Impuls
Jongerencentrum Eemnes

BMX-, skate- en stuntstepclinics. Vanaf 8 jaar. Iedere woensdagmiddag van 16.00 tot 17.00 uur. Skatepark Noordersingel 4b, Eemnes (tegenover jongerencentrum Impuls). Deelname is gratis.

Donderdag 23 juli

Sportinstuif

10.00 uur | BVV'31 Blaricum

Elke donderdag in de zomervakantie kunnen kinderen zich uitleven tijdens de sport- en spelinstuif van Sportief & Gezond BEL. Tussen 10.00 en 11.30 uur staan de buurtsportcoaches klaar met sport- en spelmateriaal. Neem vrienden en vriendinnen mee om zo ook in de zomervakantie lekker actief te blijven. Www.sportiefengezondbel.nl.

Administratieve hulp

10.00 uur | TijdvoorMeedoen
Huizen

Heb je geen inzicht meer in je administratie en ben je het overzicht kwijt? Zit je met financiële vragen? Dit team kan jou helpen. Elke donderdag is het team aanwezig. 06-45648036.

Seniorencafé ASGM

10.30 uur | Restaurant Het wapen van Huizen

Wij zijn weer gestart met ons café, gezellig kletsen bij een kopje koffie of thee. Maar wij zijn voorzichtig en houden afstand, want het virus waart nog steeds door ons land. Het maximumaantal bezoekers is 15. Graag tot twee dagen voor uw geplande bezoek telefonisch aanmelden. 035-5258205.

Sportinstuif

15.00 uur | Grasveld De 7-Sprong Eemnes

Elke donderdag in de zomervakantie kunnen kinderen zich op het grasveld naast De 7-Sprong uitleven tijdens de sport- en spelinstuif van Sportief & Gezond BEL. Neem vrienden en vriendinnen mee om zo ook in de zomervakantie lekker actief te blijven. Www.sportiefengezondbel.nl.

Langlopende exposities:

Eindexpostie

8.30 uur | Gemeentehuis Huizen

Tot en met 30 juli is de eindexpositie van de cursisten van Atelier Stawicki met het thema 't Gooi te bezichtigen. Elk jaar sluiten de cursisten het seizoen af met een thema-expositie. Het thema is aan het begin van het jaar gekozen en alle cursisten hebben het hele seizoen de tijd gekregen om hierover na te denken en aan te werken. Dit jaar ging het alleen iets anders dan andere jaren, want we kregen te maken met de coronacrisis. Vanaf maart waren er opeens geen lessen meer in het atelier en moesten alle adviezen en lessen digitaal verder gaan. Dit maakt deze expositie daarom nog meer bijzonder dan alle voorgaande. Het werk dat tentoongesteld wordt, is werk van zowel beginners als gevorderden, zowel realistisch als abstract en soms ook met een vleugje humor. De expositie is te bezichtigen tijdens openingstijden. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Atelier Stawicki via www.atelierstawicki.nl of per mail naar atelierstawicki@gmail.com.

Expositie 'Abstract'

12.00 uur | de kleine toonzaal van Simone Stawicki Huizen

De expositie 'Abstract' die de glasobjecten van Mariëlle Braanker en de vroege schilderijen van Simone Stawicki toont, is verlengd tot 25 augustus. Mariëlle Braanker maakt objecten van glas. Zij heeft haar eigen techniek ontwikkeld, waarbij de objecten zijn opgebouwd uit vlakglas die gesneden en aan elkaar gehecht zijn. Simone Stawicki toont werken uit haar vroege periode, waarbij zij vrijwel geheel abstract werkte. Zij was geïnspireerd door object, tijd en ruimte. Meer informatie is te vinden op www.dekleinetoonzaal.nl.



Ook weer begonnen met activiteiten? Meld deze dan via Gooiagenda.nl.

Mindful wandelen op woensdag 22 juli.