De cruiseboot blijft als drijvend hotel tot in ieder geval 31 juli liggen.
De cruiseboot blijft als drijvend hotel tot in ieder geval 31 juli liggen. Foto: Bob Awick

Hotelboot volgens rederij een succes

HUIZEN Het viersterrencruiseschip Viva Riverside dat op dit moment aangemeerd is aan de cruisesteiger in het Nautisch Kwartier, is volgens de rederij in trek bij gasten van alle leeftijden. Zij blijven gemiddeld twee à drie nachten op de boot slapen.

Goed nieuws is dat deze mensen ook Huizen en de directe omgeving verkennen. Bijvoorbeeld op de fiets, want die kan veilig aan boord geplaatst worden op het 110 meter lange vaartuig. Ruim 120 gasten kunnen er slapen en daar is de regio ook blij mee. Toerisme Gooi & Vecht promoot de hotelboot dan ook graag.

Mogelijk verlengd

"Huizen staat in het zomerseizoen - als eerste gemeente van Nederland - het exploiteren van een riviercruiseschip als hotel toe. Als het hotelschip een succes is, wordt de periode mogelijk verlengd tot 1 september 2020", laat Toerisme Gooi & Vecht weten.
"Door de huidige Covid-19-situatie worden vele nieuwe ideeën gelanceerd om zowel de samenleving als het toerisme weer op gang te krijgen. Met de komst van het hotelschip wil de gemeente Huizen het bezoek aan Huizen en Gooi & Vecht stimuleren. Gasten kunnen rekenen op een uniek verblijf als uitvalsbasis voor het ontdekken van Huizen en omgeving. Vanzelfsprekend worden bij dit initiatief hoge eisen gesteld aan het volgen van de noodzakelijke RIVM-maatregelen."