De stoplichten en de verkeersdrempel zijn weer verdwenen.
De stoplichten en de verkeersdrempel zijn weer verdwenen. Foto: Carin van den Berg

Oversteek Crailoseweg in oude staat

HUIZEN De oversteek van de Crailoseweg, ter hoogte van de Museumlaan, wordt door de provincie weer teruggebracht in de oude staat.

De oversteek werd vorig jaar aangepast in verband met de tijdelijke komst van de Montessorischool naar het gebouw van de oude Mytylschool. Om de kinderen veilig naar en van school te laten fietse werden maatregelen genomen op de N527, oftewel de Crailoseweg. Op de weg gold toen een snelheid van 80 kilometer per uur. Samen met de school, politie en gemeente is gekeken naar een passende oplossing om de kinderen veilig te laten oversteken. De bestaande kruising bij de Museumlaan werd zichtbaarder en veiliger en de maximumsnelheid op de Crailoseweg werd verlaagd naar 50 kilometer per uur. Ook werden er voorzieningen getroffen om het verkeer af te remmen, zoals het plaatsen van verkeerslichten en drempels. Leerlingen kregen ook nog een speciale instructie over hoe zij het beste naar hun tijdelijke school konden fietsen en leerkrachten maakten daarvoor filmpjes. De maatregelen hebben goed geholpen.
Nu de school voor het komende schooljaar weer terug is verhuisd, zijn de verkeersmaatregelen niet langer nodig.
Afgelopen dagen werd daarom gewerkt om de oversteek weer terug te brengen in de oude staat: verkeerslichten en verkeersdrempels zijn weggehaald. Ook zijn er reparatiewerkzaamheden aan het asfalt uitgevoerd, omdat de weg toch afgesloten was. Afgelopen vrijdag zijn de werkzaamheden afgerond.