Anne Oosterbaan (l) van de Alliantie, Sytze Haenen en Jacobien Middelkoop feliciteren elkaar op 1,5 meter met de overeenkomst.
Anne Oosterbaan (l) van de Alliantie, Sytze Haenen en Jacobien Middelkoop feliciteren elkaar op 1,5 meter met de overeenkomst. Foto: Huizer-maatjes

Overeenkomst Huizer-maatjes met de Alliantie

De Stichting Woongroep Huizer-maatjes en de Alliantie hebben een volgende stap gezet in de huisvesting van de Huizer-maatjes. Het appartementencomplex Huizer-maatjes is bestemd voor achttien jongvolwassenen uit Huizen of directe omgeving met een lichte verstandelijke beperking en bevat ook een zorgkantoor en twee gemeenschappelijke woonkamers.


HUIZEN De Stichting Woongroep Huizer-maatjes en de Alliantie hebben een volgende stap gezet in de huisvesting van de Huizer-maatjes.

De Alliantie en stichting Woongroep Huizer-maatjes hebben vorige week woensdag de realisatieovereenkomst voor het appartementencomplex Huizer-maatjes ondertekend.

Zelfstandig te wonen

Woongroep Huizer-maatjes is een initiatief van ouders die voor hun kinderen met een lichte verstandelijke beperking een woonvorm wilden realiseren in Huizen. Het doel is om de kinderen de mogelijkheid te bieden om zelfstandig te wonen in een kleinschalige woonomgeving met 24-uurszorg. Het complex Huizer-maatjes is bestemd voor achttien jongvolwassenen uit Huizen of directe omgeving.

Naast de achttien appartementen komen er ook een zorgkantoor en twee gemeenschappelijke woonkamers. Zorg en wonen zijn wel gescheiden. De zorg wordt bekostigd vanuit de gezamenlijke PGB’s en de huur wordt betaald vanuit de Wajong-uitkering.

Mooie stap

De toekomstige bewoners zijn enthousiast

Het tekenen van de overeenkomst is een mooie stap in de samenwerking van een intensief traject dat vraagt om geduld, afstemming en creativiteit van alle betrokken partijen. Aannemer Vreeswijk en Koebrugge hebben ondertussen de eerste verdiepingen van het appartementencomplex tussen de Trekkerweg en de Ploegweg in Huizen geplaatst.

Zomer 2021

De toekomstige bewoners zijn enthousiast en nemen regelmatig een kijkje op de bouwplaats. Zij kunnen niet wachten om straks hun nieuwe thuis in te richten en om daar te gaan wonen. Als alles volgens de planning verloopt kunnen zij hun woningen in de zomer van 2021 betrekken.

Samenwerking

Jacobien Middelkoop, bestuurslid en een van de ouders van het initiatief voor de woongroep: “De manier waarop de Alliantie meedenkt en meewerkt aan de realisatie van dit wooninitiatief is uniek. Hoe het gebouw eruit gaat zien en ingericht gaat worden past niet alleen mooi in de woonwijk, maar is ook goed afgestemd op de doelgroep. We zijn blij met deze intensieve samenwerking.”

Uniek initiatief

Anne Oosterbaan, directeur de Alliantie, vult aan: “Wij zijn trots bij te kunnen dragen aan dit unieke initiatief. De samenwerking vraagt om intensief overleg en afstemming, maar het is mooi om te merken dat alle betrokken partijen eenzelfde doel voor ogen hebben: het bieden van een thuis aan deze bijzondere doelgroep. Samen bouwen wij aan een inclusieve samenleving.”

Interesse

Als je geïnteresseerd bent in Woongroep Huizer-maatjes dan kun je een mail sturen naar secretariaat@huizer-maatjes.nl.

Meer informatie staat op www.huizer-maatjes.nl.