Zanger Adam James treedt op in de Brasserie.
Zanger Adam James treedt op in de Brasserie.

Vrijdag 24 juli

Wereldboekenkast

10.00 uur | TijdvoorMeedoen
Huizen

Dagelijks van 10.00 tot 14.00 uur kunt u uw favoriete boek uitzoeken. Meer dan 500 boeken staan op je te wachten. Natuurlijk blijven we 1,5 meter van elkaar.

Roos dansverhalen

13.00 uur | Bibliotheek Eemnes

De Billenbijter is een krokodil die iedereen laat schrikken met zijn grote bek en scherpe tanden! Vindt hij het nou echt zo leuk om iedereen bang te maken? En is hij wel zo'n gevaarlijk beest? Of is hij zelf een beetje bang?

Rapper Monnik

20.00 uur | Bibliotheek Eemnes

Samen met de Amersfoortse rapper Monnik (Fabio Lemoine) leer jij hoe je jouw eigen verhaal vertelt in een rap. Storytelling-rap noemt Monnik ook wel zijn stijl.

Zaterdag 25 juli

Vogels spotten op de fiets

10.00 uur | Theetuin Eemnes

Sommige weidevogels zijn vertrokken, maar in dit prachtige oer-Hollandse open polderlandschap zijn genoeg andere vogels te zien. Aanmelden verplicht via natuurmonumenten.nl/eemland. Kosten: 7 euro voor leden.

Museum

13.00 uur | Geologisch Museum
Hofland Laren

Goed nieuws voor liefhebbers van Geologisch Museum Hofland. Na een lange sluitingsperiode vanwege het coronavirus openen het museum en de museumwinkel beperkt hun deuren. Het museum is op zaterdag en zondag geopend.

Verteltheater

13.00 uur | Bibliotheek Eemnes

'Alleen op de wereld' is een interactieve muzikale verteltheatervoorstelling. Een ontroerend en meeslepend verhaal over het te vondeling gelegd jongetje Remi. Samen met troubadour Vitalis reist Remi de wereld rond en verdienen zij hun geld door mensen te vermaken met hun aapje en drie honden.

Wandelen

13.30 uur | Huizer Museum

Een wandeling maken door de oude dorpskern van Huizen maken. Kosten zijn 5 euro per persoon, betaling per pin. Vooraf aanmelden is noodzakelijk: receptie@huizermuseum.nl. Vertrek vanaf Huizer Museum.

Muziek in de Brasserie

20.00 uur | Bibliotheek Eemnes

Verzoeknummers kun je rustig neerleggen bij Adam James. De Australiƫr is een internationale, multi-instrumentale zanger. Adam speelt in bands en heeft zijn eigen jazzkwartet.

Zondag 26 juli

The Circus Company

13.00 uur | Bibliotheek Eemnes

Een klein circus in de buitenlucht met grappige clowns, muziek en kunstjes! Kom je ook gezellig kijken met het hele gezin naar deze leuke show?

Maandag 27 juli

Brassershoeve

9.00 uur | De Brassershoeve
Huizen

Brassershoeve is geopend van maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 12.00 uur en 13.00 tot 17.00 uur. Activiteiten zoals kaarten, biljarten en schilderen zijn weer mogelijk. Wij houden ons aan de voorschriften van het RIVM. De computerhelpdesk is gesloten.

Koken door Karin

12.00 uur | TijdvoorMeedoen
Huizen

Karin gaat weer iets lekkers maken voor de lunch! Op maandag maakt ze soep en op woensdag is het nog een verrassing. Eerder maakte ze al heerlijke homemade saucijzenbroodjes, verse tomatensoep en hartige taart.

Dinsdag 28 juli

Walking football

10.00 uur | SV Laren

Walking football is voetballen vanuit het principe dat er niet gerend mag worden, dit om blessures te helpen voorkomen. Deze vorm is speciaal voor 50-plussers die wel zin hebben in een activiteit en gezelligheid. Maak gebruik van de twee gratis proeflessen. Je kunt je aanmelden via www.svlaren99.nl.

Sport- en spelinstuif

10.00 uur | Blaricummermeent
Blaricum

Op het nieuw aangelegde sportveldje in de Blaricummermeent kan jeugd vanaf 6+ meedoen met verschillende sporten en spellen, samen met de beweegcoaches van Sportief & Gezond BEL. Deelname is vrijblijvend en gratis.

Computerles

14.00 uur | TijdvoorMeedoen
Huizen

Computerles bij Margreeth. Heb jij ook wat ondersteuning nodig, we zijn er ook voor jou. Alles is te leren, ook het gebruik van de computer. Maak een afspraak met Margreeth, 06-1062 9217.

Beautyteam

14.00 uur | TijdvoorMeedoen
Huizen

Je haar knippen, voetmassage, voetreflex, lichaammassage, schoonheidsbehandeling en nog veel meer. Het is wel noodzakelijk om eerst een afspraak te maken met Wil van der Leden, 06-4487 0511, om een dag en tijd af te spreken.

Woensdag 29 juli

Yoga op spirituele wijze

10.00 uur | TijdvoorMeedoen
Huizen

Daria laat je ontspannen en helemaal tot jezelf komen. Op woensdag van 20.00 tot 21.00 uur kun je genieten van dit rustuurtje. Afspraak maken is wel een must, bel Tijmen en hij stelt je gerust: 06-5127 5646.

Mindful Wandelen

10.00 uur | de Tafelberg Blaricum

Met aandacht wandelen en bewegen in de natuur. Je leert eenvoudige technieken om meer bij jezelf te blijven en stress het hoofd te bieden. We houden de 1,5 meterafstandsregel aan. Info: elsaardewijn@gmail.com of 06-15138686.

DJ-workshop

15.30 uur | Impuls
Jongerencentrum Eemnes

Dj-workshop in jongerencentrum Impuls. Leer in vijf lessen alle dj-skills en draai meteen op je eerste feest met je eigen dj-naam op de poster. Kosten 12,50 euro. Meer informatie of opgeven via WhatsApp: Eric Horne, 06-11 565 989.

BMX, skate en stuntstep

16.00 uur | Impuls
Jongerencentrum Eemnes

BMX-, skate- en stuntstepclinics. Vanaf acht jaar. Gratis! Iedere woensdagmiddag van 16.00 tot 17.00 uur. Skatepark Noordersingel tegenover jongerencentrum Impuls.

Sportief wandelen

19.30 uur | Clubhuis Sportief Hardlopen Huizen, De Trappenberg Huizen.

Onder begeleiding van een trainer wandel je op een stevig tempo, afgewisseld met spierversterkende oefeningen. Dankzij de natuurlijke vorm van beweging geschikt voor iedereen. Meld je snel aan voor een gratis proefles.

Donderdag 30 juli

Administratieve hulp

10.00 uur | TijdvoorMeedoen
Huizen

Heb je geen inzicht meer in je administratie en ben je het overzicht kwijt? Zit je met financiƫle vragen? Het team kan je helpen. 06-4564 8036.

Grootse Sportinstuif

15.00 uur | SV Eemnes

Kinderen van 6 t/m 14 jaar zijn welkom bij de Grootse Sportinstuif. Juvat Westendorp (JOGG) verzorgt de warming-up! Voor kinderen is er water en fruit.

Workshop bloemenkrans

19.00 uur | Bibliotheek Eemnes

Een workshop bloemschikken leidt altijd tot verrassende creaties. Fraaie creaties zien het daglicht, van mooie seizoenskransen tot bijvoorbeeld een bijzondere bloementaart. Het is nog een verrassing wat wij gaan maken, maar het wordt gegarandeerd gezellig. Www.huisvaneemnes.nl/agenda/workshop-bloemschikken-1.

Ook weer begonnen met activiteiten? Meld ze dan via Gooiagenda.nl.

Geologisch Museum Hofland Laren is elk weekend weer open.