Walking Football kan bij s.v. Laren, waar ook toernooien worden gehouden. (Foto: Albert van der Ploeg)
Walking Football kan bij s.v. Laren, waar ook toernooien worden gehouden. (Foto: Albert van der Ploeg) .

Vrijdag 31 juli

Een wereld van papier

13:00 uur | Bibliotheek/
Huis van Eemnes

Tekenaars Gerard de Bruyne en José Vingerling maken samen met kinderen van vier tot en met zeven jaar een papieren knipoog naar de echte wereld door samen met hen te spelen met fantasie en werkelijkheid...

Graffitiworkshop

16:00 uur | Impuls
Jongerencentrum Eemnes

Graffitiworkshop voor jongeren van tien tot en met vijftien jaar. Kosten: 2,50. euro. Aanmelden verplicht! Geef je op via WhatsApp, Eric: 06-11 565 989. Meer informatie: jongerencentrum Impuls.

Workshop Breakdance

20:00 uur | Bibliotheek/
Huis van Eemnes Eemnes

Breakdance wordt door veel mensen bestempeld als de meest spectaculaire dansstijl die er is. Het is een combinatie van sport, dans en creativiteit. Creatief bezig zijn met vrienden en zweten tegelijk.

Zaterdag 1 augustus

Museum

13:00 uur | Geologisch Museum
Hofland Laren

Het museum en de museumwinkel zijn op zaterdag en zondag weer open voor de liefhebbers.

Kunst met Boxie

13:00 uur | Bibliotheek/
Huis van Eemnes Eemnes

Boxie maakt graag de wereld een beetje mooier... Samen met de kinderen gaat hij zijn grappige figuren tekenen en kleuren.

Zondag 2 augustus

Yoga op spirituele wijze

10:00 uur | TijdvoorMeedoen
Huizen

Daria laat je ontspannen en helemaal tot jezelf komen. Op zondag van 10.00 tot 11.00 uur en op woensdag van 20.00 tot 21.00 uur kun je genieten van dit rustuurtje. Een afspraak maken is wel een must, bel Tijmen, 06-5127 5646, en hij stelt je gerust.

Yoga

10:30 uur | Bewustzijnscentrum
Bala Huizen

Yoga met liveharpmuziek en ukelelemantra's. Met yogastromingen, poweryoga en vinyassayoga.Yoga voor bewuste yogi's die door middel van yoga een reis naar en door zichzelf willen maken. Aanmelden via info@tuszenhemelenaarde.nl. Kosten: 12,50 euro.

Stiltemeditatie

20:00 uur | Bewustzijnscentrum
Bala Huizen

Een avond van loslaten, ontspannen, stil worden en bij je gevoel komen. Innerlijke stilte en balans ervaar je als alles in jouw wezen stroomt. Iedereen is welkom. Ervaring met mediteren en stilte is niet nodig.

Maandag 3 augustus

Creatieve workshop

9:30 uur | Trappenberg
Studio Hankewi Huizen

'Creatief (Her)ontdek uw eigen creativiteit' is een vijfdaagse workshop om heerlijk te experimenteren met diverse materialen. Inclusief (bio)lunch en doorlopend koffie, thee of fris.

Wandelchallenge

11:00 uur | Wandelgebieden
rondom Huizen

Er wordt door meerdere groepen van de WCH weer enthousiast gewandeld op maandag en/of woensdagavond. Wil je ook sociaal, veilig en lekker buiten werken aan je gezondheid? Googel dan op Wandel Challenge Huizen.

Word een ninja!

13:00 uur | Osorezu Dojo
Huizen

Stap in de Ninja-wereld! Een combinatieles van jiujitsu, ninjitsu en diverse wapens. Kosten: 2,50 euro, voor leden gratis. Inschrijven verplicht via www.osorezu.nl/inschrijven.

Dinsdag 4 augustus

Walking football

10:00 uur | SV Laren

Walking football is voetballen vanuit het principe dat er niet gerend mag worden om blessures te voorkomen. Deze vorm is speciaal voor 50-plussers. Maak gebruik van twee gratis proeflessen en kijk of het wat voor je is. Aanmelden via www.svlaren99.nl.

Sport- en spelinstuif

10:00 uur | Blaricummermeent
sportveld Blaricum

Op het nieuw aangelegde sportveldje in de Blaricummermeent kan jeugd vanaf 6+ meedoen met verschillende sporten en spellen, samen met de beweegcoaches van Sportief & Gezond BEL. Deelname is vrijblijvend.

Beautyteam

14:00 uur | TijdvoorMeedoen
Huizen

Je haar knippen, voetmassage, voetreflex, lichaammassage, schoonheidsbehandeling en nog veel meer. Het is wel noodzakelijk om eerst een afspraak te maken met Wil van der Leden, 06-4487 0511, om dag en tijd af te spreken.

Computerles

14:00 uur | TijdvoorMeedoen
Huizen

Computerles bij Margreeth. Heb jij ook wat ondersteuning nodig? Wij zijn er voor jou. Alles is te leren, ook het gebruik van de computer. Maak een afspraak met Margreeth, 06-1062 9217.

Coaching-inloopatelier

19:30 uur | Atelier Stawicki
Huizen

Elke eerste dinsdagavond van de maand, van 19.30 tot 22.00 uur, is er bij Atelier Stawicki aan Eemlandweg 7 een coaching-inloopatelier. Aanmelden noodzakelijk via atelierstawicki@gmail.com. Kosten: 12,50 per keer. Info via www.atelierstawicki.nl.

Woensdag 5 augustus

Mindful wandelen

10:00 uur | de Tafelberg Blaricum

Met aandacht wandelen en bewegen in de natuur. Je leert eenvoudige technieken om meer bij jezelf te blijven en stress het hoofd te bieden.
Info: elsaardewijn@gmail.com of 06-15138686.

Spelletjesmiddag

14:00 uur | Bibliotheek/
Huis van Eemnes Eemnes

Er zijn allerlei verschillende (oud-Hollandse) spelletjes te doen. De spelletjes worden afgevinkt op je stempelkaart en als je alle spelletjes hebt gedaan, krijg je wat lekkers en limonade.

Dj-workshop

15:30 uur | Impuls
Jongerencentrum Eemnes

Met de dj-workshop leer je in vijf lessen alle dj-skills en draai je meteen op je eerste feest met je eigen dj-naam op de poster. Kosten: 12,50. euro.
Meer informatie of opgeven via WhatsApp bij Eric Horne, 06-11 565 989.

BMX - Skate - Stuntstep

16:00 uur | Impuls
Jongerencentrum Eemnes

BMX-, skate- en stuntstepclinics. Vanaf acht jaar en gratis van 16.00 tot 17.00 uur in Skatepark Noordersingel tegenover jongerencentrum Impuls.

Powerwalking

19:30 uur | Trappenberg
Studio Hankewi Huizen

Onder begeleiding van een trainer wandel je op een stevig tempo, afgewisseld met spierversterkende oefeningen. Dankzij de natuurlijke vorm van beweging geschikt voor iedereen. Meld je snel aan voor gratis proefles.

Donderdag 6 augustus

Zeskamp

15:30 uur | Impuls
Jongerencentrum Eemnes

Van alle deelnemers maken we ter plekke teams of maak zelf een team van zes personen en strijd tegen andere teams voor het kampioenschap van Eemnes. Info en opgeven via WhatsAapp, Eric Horne, 06-11 565 989.

Wandelpuzzeltocht

19:00 uur | Bibliotheek/
Huis van Eemnes Eemnes

Een gezellige wandeling door het mooie Eemnes en ondertussen ook nog puzzelen. Welk team ontrafelt als eerste de cryptische codes en wordt de winnaar van de puzzeltocht?


Ook weer begonnen met activiteiten? Meld deze dan via Gooiagenda.nl.

Met Wandel Challenge Huizen  de zomer door wandelen.