Bij Jongerencentrum Impuls in Eemnes is een voorlichting over Sexting.
Bij Jongerencentrum Impuls in Eemnes is een voorlichting over Sexting. Foto: Bob Awick

Vrijdag 7 augustus

Graffitiworkshop

16:00 uur | Impuls
Jongerencentrum Eemnes

Graffitiworkshop voor jongeren van tien tot en met vijftien jaar. Kosten: 2,50 euro. Aanmelden is verplicht. Geef je op via WhatsApp. Eric: 06-11 565 989. Meer informatie via jongerencentrum Impuls.

Zaterdag 8 augustus

Buitenspeeldag

10:00 uur | Scouting Maggy
Lekeux Laren

Altijd al willen leven in de natuur en knopen en vuur willen leren maken? Meld je dan aan! Opgeven kan tot donderdag 6 augustus via maaike@maggylekeux.nl.

Museum

13:00 uur | Geologisch Museum
Hofland Laren

Het museum en de museumwinkel zijn op zaterdag en zondag weer open voor de liefhebbers.

Wandelen

13:30 uur | Huizer Museum

Dorpswandeling vanaf het Huizer Museum onder leiding van een gids komt je alles te weten over het oude Huizen. Aanmelden is noodzakelijk en kan via receptie@huizermuseum.nl. Kosten: 5 euro p.p. en per pin te voldoen.

Sexting

16:00 uur | Impuls
Jongerencentrum Eemnes

Versturen van sexy foto’s of filmpjes van jezelf kan leuk en spannend zijn, maar soms gaat het mis. Ze worden doorgestuurd en komen op het internet terecht. Kom naar de voorlichting zodat je jezelf kan voorbereiden zodat dit niet gebeurt.

Bubblevoetbal

20:00 uur | Bibliotheek/
Huis van Eemnes

Je bent als speler omhuld door een opblaasbare bal waardoor je elkaar zonder pijn omver kunt beuken. Ook voor de toeschouwer is het leuk.

Zondag 9 augustus

Yoga op spirituele wijze

10:00 uur | TijdvoorMeedoen
Huizen

Daria laat je ontspannen en helemaal tot jezelf komen. Op zondag van 10.00 tot 11.00 uur en op woensdag van 20.00 tot 21.00 uur kun je genieten van dit rustuurtje. Een afspraak maken is wel een must. Bel Tijmen, 06-5127 5646.

Yoga

10:30 uur | Bewustzijnscentrum
Bala Huizen

Yoga met liveharpmuziek en ukelelemantra's. Yoga voor bewuste yogi's die door middel van yoga een reis naar en door zichzelf willen maken. Aanmelden via info@tuszenhemelenaarde.nl. Kosten: 12,50 euro.

Wandeling

14:00 uur | Parkeerplaats
De Goede Gooier Blaricum

Met de natuurgidsen van de Vrienden van het Gooi worden de Blaricummer- en Tafelbergheide bezocht. Op zoek naar stuwwallen, leemkuilen en raatakkers. Deelname is gratis, maar aanmelden is noodzakelijk via www.vriendenvanhetgooi.nl.

Maandag 10 augustus

Toneelweek voor kinderen

10:00 uur | Wijkcentrum
Holleblok Huizen

In een week tijd een toneelstuk oefenen en opvoeren. De tijden zijn maandag en dinsdag van 10.00 tot 17.00 uur, woensdag van 10.00 tot 13.00 uur, donderdag 12.30 tot 20.45 uur en vrijdag van 10.00 tot 21.30 uur. Opgeven en informatie via Bob Kesteloo, 06-451 15 555.

Wandelchallenge

11:00 uur | Wandelgebieden
rondom Huizen

Er wordt weer enthousiast gewandeld op maandag en/of woensdagavond. Wil je ook sociaal, veilig en lekker buiten werken aan je gezondheid? Googel dan op Wandel Challenge Huizen.

Dinsdag 11 augustus

Wereldboekenkast

10:00 uur | TijdvoorMeedoen
Huizen

Dagelijks van 10.00 tot 14.00 uur kun je jouw favoriete boek uitzoeken. Meer dan 500 boeken staan op je te wachten, dus keuze volop.

Walking football

10:00 uur | SV Laren

Walking football is voetballen vanuit het principe dat er niet gerend mag worden om blessures te voorkomen. Deze vorm is speciaal voor 50-plussers. Maak gebruik van twee gratis proeflessen en kijk of het wat voor je is. Aanmelden via www.svlaren99.nl.

Sport- en spelinstuif

10:00 uur | Blaricummermeent
sportveld Blaricum

Kinderen kunnen zich op het nieuw aangelegde sportveldje uitleven tijdens de sport- en spelinstuif van Sportief & Gezond BEL.

Beautyteam

14:00 uur | TijdvoorMeedoen
Hujizen

Je haar knippen, voetmassage, voetreflex, lichaammassage, schoonheidsbehandeling en nog veel meer. Het is wel noodzakelijk om eerst een afspraak te maken met Wil van der Leden, 06-4487 0511, om dag en tijd af te spreken.

Computerles

14:00 uur | TijdvoorMeedoen
Huizen

Heb jij ook wat ondersteuning nodig? Alles is te leren, ook het gebruik van de computer. Maak een afspraak met Margreeth, 06-1062 9217.

Portretfotografie in de avond

18:30 uur | De Gooische Fotoschool
Huizen

Wil je graag meer leren over portretfotografie en dan met name hoe je gebruik kunt maken van het mooie zomeravondlicht? Tijdens deze drie uur durende workshop ga je ontdekken welke mogelijkheden er zijn.

Woensdag 12 augustus

Mindful wandelen

10:00 uur | De Tafelberg Blaricum

Met aandacht wandelen en bewegen in de natuur. Je leert eenvoudige technieken om meer bij jezelf te blijven en stress het hoofd te bieden. Informatie: elsaardewijn@gmail.com of 06-151 38 686.

Bende van Talente

11:00 uur | Singer Laren

Een workshop tot en met zaterdag met zes verschillende workshops om te volgen: dans, rap, beats maken, film, theater en graffiti om nieuwe talenten te ontdekken. Aanmelden kan via www.supersaas.nl/schedule/Dynamic_Arts/Bende_van_Talenten.

Filmmiddag

14:30 uur | Bibliotheek/
Huis van Eemnes

De excentrieke Dr. John Dolittle leeft alleen met zijn exotische dieren als gezelschap. Wanneer koningin Victoria ziek wordt, gaan Dolittle en zijn dieren op zoektocht naar een geneesmiddel.

BMX - Skate - Stuntstep

16:00 uur | Impuls
Jongerencentrum Eemnes

BMX-, skate- en stuntstepclinics. Vanaf acht jaar en gratis van 16.00 tot 17.00 uur in Skatepark Noordersingel tegenover jongerencentrum Impuls.

Powerwalking

19:30 uur | Trappenberg Studio
Hankewi Huizen

Onder begeleiding van een trainer wandel je op een stevig tempo, afgewisseld met spierversterkende oefeningen. Dankzij de natuurlijke vorm van beweging geschikt voor iedereen. Meld je snel aan voor gratis proefles.

Donderdag 13 augustus

Muurklimmen en lasergame

13:00 uur | Impuls
Jongerencentrum Eemnes

Doe mee met een waanzinnig, uitdagende en gezellige dag vol met actie en spanning. Klimmen tot 10 meter hoogte. Daag jezelf uit en kijk hoe hoog je durft. Daarna word je gedropt in een donkere lasergame-arena. Verdedig jezelf!

Sportinstuif

15:00 uur | Grasveld De 7-Sprong
Eemnes

Kinderen kunnen zich op het grasveld naast De 7-Sprong uitleven tijdens de sport- en spelinstuif van Sportief & Gezond BEL. Neem vrienden en vriendinnen mee om zo ook in de zomervakantie lekker actief te blijven.

Ook weer begonnen met activiteiten? Meld deze dan via Gooiagenda.nl.


Portretfotografie in het mooie zomeravondlicht.