Foodtruck Festival in Huizen van 14 t/m 16 augustus.
Foodtruck Festival in Huizen van 14 t/m 16 augustus.

Vrijdag 14 augustus

Helpdesk

10.00 uur | Brinkhuis Laren

De PC Helpdesk BEL is weer geopend. Iedere werkdag tussen 10.00 en 12.00 uur.

Wereldboekenkast

10.00 uur | TijdvoorMeedoen
Huizen

Dagelijks van 10.00 tot 14.00 uur kunt u uw favoriete boek uitzoeken. Meer dan 500 boeken staan op u te wachten, dus keuze volop. Natuurlijk blijven we 1,5 meter van elkaar.

Brasserie de KoffieKom

10.00 uur | TijdvoorMeedoen
Huizen

Onder het genot van een kopje koffie of thee een praatje maken met de overige aanwezigen. Een tosti? Geen probleem, dit wordt graag voor je gemaakt. Let wel op, betalen door middel van een strippenkaart.

Raarhaarchallenge

13.00 uur | Bibliotheek/Huis van Eemnes

Wie heeft het mooiste of gekste haar? Onder leiding van kapster Barbara gaan jullie gekke kapsels maken en krijgen. Schmink op je toet erbij en het plaatje is compleet. Doe jij ook gezellig mee? Je krijgt ook nog limonade en wat lekkers. Www.huisvaneemnes.nl/agenda/raar-haar-challenge/.

Foodtruck Festival

15.00 uur | Evenemententerrein Huizen

Het Foodtruck Festival komt naar Huizen, geheel coronaproef. En er is goed nieuws te melden, want na het succes van afgelopen jaar is het event nu drie dagen, van 14 tot en met 16 augustus. Toegang 1 euro.

Rapworkshop

16.00 uur | Impuls
Jongerencentrum Eemnes

Schrijf je regelmatig rapteksten en rhyms? Wil je de beste rapper van Nederland worden? Doe mee met de rapworkshop van Seanuman, ontdek en ontwikkel je creatieve skills. Meld je via WhatsApp aan bij Eric Horne, 06-11565989.

Shoot out

20.00 uur | Bibliotheek/Huis van
Eemnes

Wie is de spelletjesmagnaat van de groep? Bij het spel citygames heb je de keuze uit verschillende interactieve reallifespellen. Samen met je team en een tablet ga je de straat op en de strijd met elkaar aan.

Zaterdag 15 augustus

Clinic

9.30 uur | Clubhuis Sportief Hardlopen Huizen, De Trappenberg Huizen

Kom twee keer per week trainen in een kleine groep onder begeleiding van een gediplomeerde trainer. Er zal veel aandacht zijn voor een juiste houding en looptechniek om blessurevrij te kunnen lopen. Meld je aan en start op dinsdag 22 september. Www.sportiefhardlopenhuizen.nl/go-running.html.

Schrijfcafé

10.30 uur | Bibliotheek Huizen

Voor iedereen die van schrijven houdt. Tijd: 10.30 tot 12.30 uur, kosten 13,50 euro per deelname (contant). Aanmelden: www.schrijfcreaties.nl/Contact/.

Open huis

11.00 uur | De Kaers Huizen

Tussen 11.00 en 14.00 uur houden wij open huis om te laten zien dat er bij ons op een veilige manier gebridged kan worden. Wij zijn in het bezit van een goedgekeurd protocol van de gemeente Huizen.

Pluktuin

11.00 uur | Pluktuin Blaricum

Kom genieten van de 'schone' bloemen en pluk zelf je boeket. Lokaal gekweekte bloemen zonder gif of kunstmest; hoe mooi is dat. Zinnia's, Cosmea, Dahlia, Amarant, Ageratum en Tagetes. Dit zijn maar een paar soorten die je bij ons kunt plukken. Kosten 10 euro.

Crazy 88

20.00 uur | Bibliotheek/Huis van
Eemnes

Als je wilt lachen, gieren en brullen dan is dit zeker een goede aanrader.

Zondag 16 augustus

Lasergamechallenge

13.00 uur | Bibliotheek/Huis van
Eemnes

Het licht gaat uit en de lasers gaan aan. Kom jij ook met je gezin lasergamen tegen andere gezinnen? Welk gezin wordt de winnaar? Spannend!

Wandeling

14.00 uur | Dagcamping
Westerheide Laren

Een mooie wandeling met de Vrienden van het Gooi door het grootste nog bestaande heidegebied van ‘t Gooi dat volop in bloei zal staan. Deelname is gratis, maar aanmelden via onze website is noodzakelijk. Www.vriendenvanhetgooi.nl/2020/06/05/zondag-16-augustus-zuider-en-westerheide/.

Maandag 17 augustus

Geef-en-neemwinkel

10.00 uur | ’t Vuronger Huizen

Gezellig snuffelen in onze winkel. U kunt er kleding, speelgoed en klein huisraad vinden. 035-5288266.

Kaboutertuin

10.00 uur | TijdvoorMeedoen
Huizen

Dagelijks is de kaboutertuin te bewonderen. Als je er in rondloopt komt je fantasie tot leven en ben je echt in een andere wereld. Natuurlijk blijven we 1,5 meter van elkaar.

Wandelen

11.00 uur | Wandelgebieden
rondom Huizen

Er wordt door meerdere groepen van de Wandel Challenge Huizen weer enthousiast gewandeld op maandagochtend en/of woensdagavond. Wil je ook sociaal, veilig en lekker buiten werken aan je gezondheid, googel dan op Wandel Challenge Huizen.

Koken door Karin

12.00 uur | TijdvoorMeedoen
Huizen

Karin gaat op maandag en woensdag weer iets lekkers maken voor de lunch. Op maandag maakt ze soep en op woensdag is het nog een verrassing.

Dinsdag 18 augustus

Computerhelpdesk

10.00 uur | Brassershoeve
Huizen

Hulp nodig met uw laptop, tablet of smartphone? Dinsdag tussen 10.00 en 12.00 kunt u terecht in de Brassershoeve, Waterstraat 2. Deskundige vrijwilligers staan klaar om u te helpen. Kosten 4 euro. Geen contante betaling.

Computerles

14.00 uur | TijdvoorMeedoen
Huizen

Heb jij ook wat ondersteuning nodig, we zijn er ook voor jou. Alles is te leren, ook het gebruik van de computer. Maak een afspraak met Margreeth, 06-10629217.

Woensdag 19 augustus

Mindful Wandelen

10.00 uur | de Tafelberg Blaricum

Met aandacht wandelen en bewegen in de natuur. Je leert eenvoudige technieken om meer bij jezelf te blijven en stress het hoofd te bieden. Info: elsaardewijn@gmail.com of 06-15138686.

Sportief Wandelen

19.30 uur | Clubhuis Sportief Hardlopen Huizen, De Trappenberg Huizen

Onder begeleiding van een trainer wandel je op een stevig tempo, afgewisseld met spierversterkende oefeningen. Dankzij de natuurlijke vorm van beweging geschikt voor iedereen. Meld je snel aan voor een gratis proefles. Www.sportiefhardlopenhuizen.nl.

Donderdag 20 augustus

Administratieve hulp

10.00 uur | TijdvoorMeedoen
Huizen

Heb je geen inzicht meer in je administratie en ben je het overzicht kwijt? Zit je met financiële vragen? Dit team kan jou helpen je wel het inzicht te geven. Elke donderdag is het team aanwezig. Bel Namiek, 06-45648036.

Seniorencafé ASGM

10.30 uur | Restaurant Het wapen van Huizen

Na lange tijd zijn we er weer. Het maximumaantal bezoekers is nu echter 15. Daarom is aanmelden nodig bij Ties Walet, 035-5258205.

Ook weer begonnen met activiteiten? Meld deze dan via Gooiagenda.nl.

In Huis van Eemnes zijn verschillende activiteiten.