De aanvraag voor de bouw van een appartementencomplex is gedaan voor het kavel dat blauw omlijnd is.
De aanvraag voor de bouw van een appartementencomplex is gedaan voor het kavel dat blauw omlijnd is. Foto: Google Maps

Ophef over appartementencomplex

HUIZEN Inwoners uit zowel Huizen als Naarden zijn een petitie gestart tegen de komst van een appartementencomplex op grondgebied van Gooise Meren bij de Driftweg. De petitie is inmiddels al meer dan 3.000 keer getekend.

Afgelopen vrijdag was er ambtelijk overleg tussen de beide gemeenten en ook wil de wethouder van Huizen in gesprek met zijn college van Gooise Meren over de kwestie.
“Aan de rand van het Goois Natuurreservaat De Naarder Eng wordt mogelijk een 33 meter hoge torenflat gebouwd. Althans, deze vergunningaanvraag is 28 juli in de Staatscourant bekendgemaakt”, laten buurtbewoners weten. “De beoogde locatie voor de torenflat is gelegen tussen het Goois Natuurreservaat en de Driftweg, vlak bij ´t Hooge Nest. Volgens de plannen komen er 10 woonlagen en 37 woningen in de flat. Hoewel de grond bij Gooise Meren hoort, zou het gebouw vooral een 'schaduw' werpen over Huizer woningen.”
Buurtbewoners reageren dan ook geschokt op de plannen. Deze zouden volgens hun in strijd zijn met het bestemmingsplan en compleet uit de toon vallen bij het historische Gooise landschap. “Een nieuwbouwflat dreigt immers midden in de natuur en naast een lage woonwijk te verschijnen.”Afgelopen maandag kwamen zo’n 30 omwonenden voor het eerst bijeen om te vergaderen en een actiecomité te vormen.

9