De kavel waarvoor de bouwaanvraag is gedaan.
De kavel waarvoor de bouwaanvraag is gedaan. Foto: Google Maps

Ophef appartementencomplex

HUIZEN Omwonenden van de Driftweg voelen zich op achterstand gezet door de vergevorderde en nauwkeurige plannen van de ontwikkelaar om daar een appartementencomplex te gaan bouwen.

Wethouder Roland Boom: "Ik ben verbaasd over het feit dat er zowel ambtelijk als bestuurlijk geen overleg is geweest over deze kwestie. Dit is een ongepast plan en ik ga ervan uit dat het college van Gooise Meren er net zo over denkt.”
De aanvrager heeft al uitvoerige onderzoeken laten verrichten. Omwonenden denken dat de ontwikkelaars door middel van deze uitgebreide studies bezwaren voor willen zijn. De bewoners vragen zich dan ook hardop af of er een informeel vooroverleg is geweest tussen de ontwikkelaar en de gemeente Gooise Meren. “Waarom zouden zij anders zulke inspanningen leveren alvorens het besluit op de vergunningsaanvraag te weten? We vrezen onder meer voor toenemende verkeersdrukte en grote afbreuk aan het uitzicht. Verder zou het unieke Gooise landschap ook voor toekomstige generaties blijvend aangetast worden door de hoogbouw. Om deze redenen is het comité strijdbaar en willen wij zowel via juridische als publicitaire weg de beoogde hoogbouw aanvechten.”

Gooise Meren

De gemeente Gooise Meren laat bij navraag weten dat er inderdaad een aanvraag is ingediend en dat deze nog in het beginstadium zit. “Als iemand een aanvraag indient, dan zijn wij als gemeente verplicht om deze in behandeling te nemen en deze te toetsen”, laat een woordvoerder weten. “Het plan zal een uitgebreide procedure moeten doorlopen, want het is niet zomaar iets. Het is veel te vroeg om er nu al iets van te kunnen zeggen en inwoners kunnen, ook uit Huizen, een zienswijze indienen mochten de plannen zover zijn dat ze ter inzage kunnen worden gelegd.” Volgens de woordvoerder zou er ook contact zijn geweest met de gemeente Huizen over de plannen. “Op ambtelijk niveau.”

Memo wethouder

Volgens een memo van wethouder Roland Boom aan de gemeenteraad blijkt dat dit contact er is geweest op initiatief van de gemeente Huizen. Uit de memo blijkt ook dat er over het perceel waar de aanvraag betrekking op heeft in de afgelopen jaren verschillende vooroverlegplannen zijn ingediend in verschillende varianten bij de gemeente Gooise Meren.
"Uitgangspunt is - althans die intentie is destijds uitgesproken - bouwen binnen het bouwvlak, de hoogte mag hoger zijn dan het bestemmingsplan toestaat. Deze informatie baarde de Huizer ambtenaar zorgen, gelet op de impact van het nu voorliggende plan op het aangrenzende natuurgebied, de woonomgeving van Huizer inwoners en de kennelijk bestaande bestuurlijke afspraken daarover."
De wethouder maakt zich grote zorgen over een bouwplan van deze orde in het licht van de impact op het gebied en de woonomgeving, maar wil pas een bestuurlijk standpunt innemen na overleg met Gooise Meren.

Vrees toenemende verkeersdrukte en grote afbreuk aan het uitzicht

Een uitgebreider verhaal is te lezen op NieuwsbladvoorHuizen.nl