Atelierroute Blaricum op zaterdag 22 en zondag 23 augustus.
Atelierroute Blaricum op zaterdag 22 en zondag 23 augustus. Foto: Bob Awick

Vrijdag 21 augustus

Brasserie de KoffieKom

10.00 uur | TijdvoorMeedoen
Huizen

Onder het genot van een kopje koffie of thee een praatje maken met de overige aanwezigen. Een tosti? Geen probleem, dit wordt graag voor je gemaakt. Let wel op, betalen door middel van een strippenkaart.

Rapworkshop

16.00 uur | Impuls
Jongerencentrum Eemnes

Schrijf je regelmatig rapteksten en rhyms? Wil je de beste rapper van Nederland worden? Doe mee met de rapworkshop van Seanuman, ontdek en ontwikkel je creatieve skills. Meld je via WhatsApp aan bij Eric Horne, 06-11565989.

Fighting girls

17.00 uur | Osorezu Dojo Huizen

Leer jezelf verdedigen tegen aanvallen van buitenaf. (Voor meiden van 12 tot 18 jaar). Je leert schoppen en stoten en je afweren tegen wapens. Dit is een buurtsportcoach activiteit en daarom is deelname gratis. Opgave is verplicht. Info en aanmelden: www.osorezu.nl.

Zaterdag 22 augustus

Hardlopen voor beginners

Atletiekvereniging Zuidwal
Huizen

Op zaterdag 19 september, het begin van de landelijke sportweek, begint de jaarlijks nieuwe hardloopcursus Yakult Start to Run bij Atletiekvereniging Zuidwal en maakt van jou in zeven weken een hardloper. Schrijf je nu vast in: www.avzuidwal.nl.

Go running

9.30 uur | Clubhuis Sportief Hardlopen Huizen, De Trappenberg Huizen

Kom twee keer per week trainen in een kleine groep onder begeleiding van een gediplomeerde trainer. Er zal veel aandacht zijn voor een juiste houding en looptechniek om blessurevrij te kunnen lopen. Meld je aan en start op dinsdag 22 september. Www.sportiefhardlopenhuizen.nl/go-running.html.

Atelierroute

11.00 uur | Dorp, Bijvanck en
Blaricummermeent Blaricum

In het weekend van 22 en 23 augustus vindt de Atelierroute Blaricum plaats, een kleinere versie van wat we in andere jaren zagen. Georganiseerd door de Stichting Kunst en Cultuur Blaricum in samenwerking met de Dooyewaard Stichting. De Historische Kring, Oerboer Willem en St, Antonius Cardicare stelden ruimte beschikbaar voor kunstenaars om te exposeren. Op de site is vanaf begin augustus te zien wie eraan meedoen en op welke locaties: www.atelierrouteblaricum.nl. Ook zullen dan flyers te vinden zijn bij de plaatselijke middenstand.

Expositie Atelierroute

11.00 uur | Blaricummermeent Blaricum

St. Antonius Cardicare, Cardiologiecentrum, is vanaf januari 2020 gevestigd aan de Stroomzijde 4 in de Blaricummermeent. Een nieuw en ruim gebouw met een mooie tuin met veel plek voor kunst. Dat kunst en gezondheid goed samengaan is hier een bijzonder voorbeeld van. St. Antonius Cardicare opent haar deuren tijdens de Atelierroute op zaterdag 22 en zondag 23 augustus voor twee Blaricumse kunstenaars: Marloes Eerden met beelden in brons en steen en Joke Vingerhoed met olieverfschilderijen. Tijdens de atelierroute zijn wij geopend van 11.00 tot 17.00 uur.

Zondag 23 augustus

Yoga op spirituele wijze

10.00 uur | TijdvoorMeedoen in
Huizen

Daria laat je ontspannen en helemaal tot jezelf komen. Op zondag van 10.00 tot 11.00 uur en op woensdag van 20.00 tot 21.00 uur kun je genieten van dit rustuurtje. Afspraak maken is wel een must. 06-51275646.

Food for Thought

10.30 uur | De Groene Afslag
Laren

In samenwerking met kunstenaar en chef Jasper Udink ten Cate organiseren we een bijzondere lunch. Jasper zal een toekomstig scenario serveren met een inspirerend verhaal over de mogelijkheden voor een betere en duurzamere toekomst. Een toekomst gebaseerd op een beter voedselsysteem. Bijzondere en smakelijke ideeën waar je naar kan luisteren terwijl je het ook proeft. Bekijk onze Facebookpagina voor tickets. Www.facebook.com/events/1223503024661194/.

Open dag vliegers

13.30 uur | Uitlaatgebied
De Wolfskamer Huizen

De afdeling Vliegers van modelbouwclub Huizen (MCH) houdt een open dag. Onze burgemeester is hierbij uitgenodigd een kijkje te komen nemen. Als het weer en de techniek het toelaten kan er virtueel een rondvlucht worden gemaakt. Op de grond met een bril op kunt u 'meevliegen' met een model waarin een camera is gemonteerd. Leuk, Huizen eens van bovenaf te zien. Elke vlucht is gratis. Tevens bestaat de mogelijkheid een proefvlucht te maken onder begeleiding van een ervaren instructeur. Www.mch-huizen.nl.

ART EXPO

15.00 uur | Voormalig bankgebouw Laren

Meet & Greet met diverse kunstenaars uit Laren en het Gooi. ‘Door de bank genomen ||’. Het voormalige bankgebouw in het centrum van Laren is omgetoverd tot een museum. 12 kunstenaars tonen hier hun nieuwste werken. Www.doordebankgenomen.forartists.nl.

Maandag 24 augustus

Helpdesk

10.00 uur | Brinkhuis Laren

De PC Helpdesk BEL is weer geopend. Iedere werkdag tussen 10.00 en 12.00 uur.

Wandelen

11.00 uur | Wandelgebieden rondom Huizen

Er wordt door meerdere groepen van de Wandel Challenge Huizen weer enthousiast gewandeld op maandagochtend en/of woensdagavond. Wil je ook sociaal, veilig en lekker buiten werken aan je gezondheid, googel dan op Wandel Challenge Huizen.

Dinsdag 25 augustus

Lunch

12.00 uur | TijdvoorMeedoen
Huizen

Van 12.00 tot 13.00 uur kookt Rosie een lekkere soep, een warme maaltijd met frisse salade en een heerlijk dessert. Eigen bijdrage 2 euro.

Pencak Silat

20.00 uur | Osorezu Dojo
Huizen

De Indonesische vechtsport/kunst wordt gegeven door Julian Langitan. Kom kennismaken en meld je aan voor een proefles. Kijk op www.osorezu.nl voor meer informatie en aanmelden.

Woensdag 26 augustus

Yoga op spirituele wijze

10.00 uur | TijdvoorMeedoen
Huizen

Daria laat je ontspannen en helemaal tot jezelf komen. Op zondag van 10.00 tot 11.00 uur en op woensdag van 20.00 tot 21.00 uur kun je genieten van dit rustuurtje. Afspraak maken is wel een must. 06-51275646.

Seniorenmiddag

14.00 uur | Huis van Eemnes

Samen poffertjes eten van de poffertjeskraam uit Laren. Bijdrage: 3 euro per lid en 5 euro voor introducees.

Ontdek de Tafelbergheide

19.00 uur | Restaurant
de Tafelberg Blaricum

Wandel mee vanaf de parkeerplaats Oude Naarderweg 2 te Blaricum. We vertrekken om 19.00 uur voor een leuke barefootwandeling van 60 minuten. Kosten: 7,50 euro. info@aldefit.nl.

Donderdag 27 augustus

Workshop toneel

16.00 uur | Kindcentrum
De Optimist Huizen

Ontdekken wat je allemaal kun doen met toneelspelen. Voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar. Hierna kun je je opgeven voor een van de cursussen die in september beginnen. Opgave en info bij Bob Kesteloo: 06-45115555.

Ook weer begonnen met activiteiten? Meld deze dan via Gooiagenda.nl.

Open dag vliegers Modelbouwclub Huizen zondag 23 augustus.