Minimalistische architectuur in hout, waarbij de omgeving wordt weerspiegeld in de teruggetrokken glazen gevel.
Minimalistische architectuur in hout, waarbij de omgeving wordt weerspiegeld in de teruggetrokken glazen gevel. Afbeelding: Slot Architecten

'Iets moois' neerzetten bij Driftweg

HUIZEN Ontwikkelaar Jerry Goossens ziet zich geconfronteerd met veel verzet tegen zijn bouwplannen om een appartementencomplex te bouwen op een perceel aan de Driftweg, net over de grens van Huizen. “Ik wil juist iets moois neerzetten, iets innovatiefs dat past bij deze plek."

Hij heeft een plan ingediend voor een houten appartementengebouw waarin de glazen gevel naar achteren ligt en waarin de natuur in de omgeving weerspiegeld wordt.
Bij toeval werd hij geattendeerd op het stuk grond. “Ik woon al jaren in Italië, maar ben regelmatig in Nederland. Dan rijd ik wat rond. Ik ging kijken naar een locatie in Blaricum, maar dat werd niets. Op het terras van een restaurant in de buurt kwam ik in gesprek met mensen. Een van hen had een bijzondere ‘kuil’ te koop in Naarden. Ik ben gaan kijken en het is een plek die je in Nederland niet snel meer vindt. Je ervaart de wereld om je heen niet meer. Ik vond het een uitgelezen kans om op die plek iets bijzonders te doen.”
Normaliter houdt de ontwikkelaar zich bezig met het ontwikkelen van bijzondere woningen op vooral bijzondere plekken in de natuur over de hele wereld. “Dat gaat om het topsegment in huizen, met alles erop en eraan in hoge kwaliteit. Ook met state of the art technische systemen om bijvoorbeeld de gezondheid in de gaten te houden.

3