BMX-, skate- en stuntstepclinics bij Impuls Jongerencentrum Eemnes op woensdag 2 september.
BMX-, skate- en stuntstepclinics bij Impuls Jongerencentrum Eemnes op woensdag 2 september. Bob Awick

Vrijdag 28 augustus

Avondmuziek

20.00 uur | Nieuwe Kerk Huizen

Het Carminis Consort zal een concert verzorgen. Het concert is vrij toegankelijk. Wij houden ons aan de coronamaatregelen. Kijk voor meer informatie op www.carminis.nl.

Zaterdag 29 augustus

Hardlopen voor beginners

Atletiekvereniging Zuidwal
Huizen

Op zaterdag 19 september, het begin van de landelijke sportweek, begint de jaarlijks nieuwe hardloopcursus Yakult Start to Run bij Atletiekvereniging Zuidwal die van jou in zeven weken een hardloper maakt. Schrijf je nu vast in: www.avzuidwal.nl.

GO Running

9.30 uur | Clubhuis Sportief Hardlopen Huizen, De Trappenberg Huizen

Kom twee keer per week trainen in een kleine groep onder begeleiding van een gediplomeerde trainer. Er zal veel aandacht zijn voor een juiste houding en looptechniek om blessurevrij te kunnen lopen. Meld je aan en start op dinsdag 22 september. Www.sportiefhardlopenhuizen.nl/go-running.html.

Kringloopwinkel

10.00 uur | Stichting Servitas
Huizen

Uitverkoop zomerkleding: alles 50%. Ook voor leuke en goedkope spullen kunt u terecht in onze gezellige Kringloopwinkel aan de Poolvos 2. Ook zijn wij elke maan- en dinsdag geopend van 13.30 tot 16.00 uur. Wij hebben een grote sortering meubels, dames-, kinder-, herenkleding en leuke huishoudelijke artikelen. Tevens kunt u bij ons spullen inleveren of kunnen wij die bij u ophalen. Bel ons dan even op nummer 035-5262931 en wij maken met u een afspraak over datum en tijd.

Open Dag

10.00 uur | Sportpark De
Wolfskamer Huizen

Van 10.00 tot 13.00 uur is iedereen welkom op onze open dag om gratis een kijkje te komen nemen op ons sportterrein. Maak voetballend kennis bij de clinics van 10.30 tot 11.00 uur en van 11.30 tot 12.00 uur. Voor meer info: ledenservice@svhuizen.nl.

Boerenmarkt

10.00 uur | Blommenhoeve
Eemnes

Op deze boerenmarkt brengen de standhouders hun mooiste producten mee, denk aan kaas, zuivel, brood, jams, imkerhoning, fruit, gerookte knoflook, olijfolie, Tupperware, wijn en nog veel meer.

Zomerschrijfworkshop

10.00 uur | Schrijfcreaties
Blaricum

Van 10.00 tot 12:30 uur is er een zomerschrijfworkshop waarbij we ‘schilderijtjes van taal’ gaan maken met Oosterse versvormen (haiku/pantun). Info en aanmelden: www.schrijfcreaties.nl.

Pluktuin

11.00 uur | Pluktuin Blaricum

Kom genieten van de 'schone' bloemen en pluk zelf je boeket. Lokaal gekweekte bloemen zonder gif of kunstmest, hoe mooi is dat. Zinnia's, cosmea, dahlia, amarant, ageratum, tagetes zijn maar een paar soorten die je bij ons kunt plukken. Kosten 10 euro.

Zondag 30 augustus

Yoga op spirituele wijze

10.00 uur | TijdvoorMeedoen
Huizen

Op zondag van 10.00 tot 11.00 uur en op woensdag van 20.00 tot 21.00 uur kun je genieten van dit rustuurtje. Afspraak maken is wel een must. 06-51275646.



Cacaoceremonie

13.30 uur | Bewustzijnscentrum Bala

Cacao staat bekent als hartopener, net zoals muziek, zingen mantra's, voelen en ervaren van yoga en dans. Laat de elementen binnenkomen en ervaar ruimte in liefde. Aanmelden via Facebook-event of via info@tuszenhemelenaarde.nl.

Maandag 31 augustus

Thuismeditatie

9.00 uur | Rang Zhin voor
meditatie en creatie Laren

Iedere maandagochtend is er thuismeditatie en start je de week goed op. De eerste keer is gratis om het uit te proberen. Voor meer informatie kijk op www.rangzhin.nl.

Helpdesk

10.00 uur | Brinkhuis Laren

De PC Helpdesk BEL is weer geopend. Iedere werkdag tussen 10.00 en 12.00 uur.

Buurtboekenkast

10.00 uur | TijdvoorMeedoen
Huizen

Dagelijks van 9.00 tot 15.00 uur kunt u uw favoriete boek gratis uitzoeken in de buurtboekenkast die in brasserie de Koffiekom staat. Meer dan 500 boeken staan op je te wachten, dus keuze volop. Natuurlijk blijven we 1,5 meter van elkaar.

Brasserie de KoffieKom

10.00 uur | TijdvoorMeedoen
Huizen

Onder het genot van een kopje koffie of thee een praatje maken met de overige aanwezigen. Een tosti? Geen probleem, dit wordt graag voor je gemaakt. Let wel op, betalen door middel van een strippenkaart.

Kaboutertuin in jouw Buurt

10.00 uur | TijdvoorMeedoen
Huizen

Dagelijks is de kaboutertuin te bewonderen. Als je erin rondloopt komt je fantasie tot leven en ben je echt in een andere wereld. Natuurlijk blijven we 1,5 meter van elkaar.


Wandelchallenge

11.00 uur | Wandelgebieden rondom Huizen

Er wordt door meerdere groepen van de Wandel Challenge Huizen weer enthousiast gewandeld op maandagochtend en/of woensdagavond. Wil je ook sociaal, veilig en lekker buiten werken aan je gezondheid, googel dan op Wandel Challenge Huizen.

Koken door Karin

12.00 uur | TijdvoorMeedoen
Huizen

Karin gaat op maandag en woensdag weer iets lekkers maken voor de lunch. Op maandag maakt ze soep en op woensdag is het nog een verrassing.

Dinsdag 1 september

Computerhelpdesk

10.00 uur | Brassershoeve
Huizen

Hulp nodig met uw laptop, tablet of smartphone? Dinsdag tussen 10.00 en 12.00 kunt u terecht in de Brassershoeve Waterstraat 2. Deskundige vrijwilligers staan klaar om u te helpen. Kosten 4 euro. Geen contante betaling, alleen per pin.

Rollen & dollen

10.00 uur | Osorezu Dojo Huizen

Rollen, dollen en bewegen op een zachte mat met leeftijdgenootjes of samen met vader, moeder, opa of oma. Is uw kind tussen de 2,5 en 4 jaar? Kom gratis een keer meedoen. Kijk voor meer informatie en opgeven op www.osorezu.nl.

Yoga met liveharpmuziek

10.30 uur | Bewustzijnscentrum Bala

Yoga met liveharpmuziek en ukelelemantra's, meditatie en ademtechnieken. Vanuit yogastromingen poweryoga (Ashtanga) en vinyassayoga. Yoga voor bewuste yogi's die door middel van yoga een reis door en naar zichzelf willen maken. www.tuszenhemelenaarde.nl.

Dinsdagmiddaglunch

12.00 uur | TijdvoorMeedoen
Huizen

Rosie kookt een heerlijke soep, een warme maaltijd met frisse salade en een heerlijk dessert. De gerechten zijn uiteenlopend, maar altijd voortreffelijk. Eigen bijdrage 2 euro.

Expositie

13.00 uur | de kleine toonzaal van Simone Stawicki Huizen

Expositie van Ruud van Oorschot (gedraaide houten schalen en vazen) en Simone Stawicki (schilderijen) in de kleine toonzaal, Huizen. Geopend op de eerste zaterdag en zondag van de maand van 13.00 tot 17.00 uur en op afspraak. Info: www.dekleinetoonzaal.nl.

Computerles

14.00 uur | TijdvoorMeedoen
Huizen

Heb jij ook wat ondersteuning nodig, we zijn er ook voor jou. Alles is te leren, ook het gebruik van de computer. Maak een afspraak met Margreeth, 06-10629217.

Beautyteam

14.00 uur | TijdvoorMeedoen
Huizen

Je haar knippen, een voetmassage, voetreflex, lichaammassage, schoonheidsbehandeling en nog veel meer. Het is wel noodzakelijk om eerst een afspraak te maken met Wil van der Leden, 06-44870511.

Inloopatelier

19.30 uur | Atelier Stawicki Huizen

Elke eerste dinsdagavond van de maand, van 19.30 tot 22.00 uur, is er bij Atelier Stawicki, Eemlandweg 7 in Huizen coaching-inloopatelier. Aanmelden noodzakelijk via atelierstawicki@gmail.com. Kosten 12,50 euro per keer. Info www.atelierstawicki.nl.

Pencak Silat

20.00 uur | Osorezu Dojo Huizen

De Indonesische vechtsport/kunst wordt gegeven door Julian Langitan. Kom kennismaken en meld je aan voor een proefles. Kijk op www.osorezu.nl voor meer informatie en aanmelden.

Woensdag 2 september

BMX - Skate - Stuntstep

16.00 uur | Impuls
Jongerencentrum Eemnes

BMX-, skate- en stuntstepclinics. Vanaf acht jaar. Gratis deelname. Iedere woensdagmiddag van 16.00 tot 17.00 uur. Skatepark Noordersingel tegenover jongerencentrum Impuls.

Donderdag 3 september

De canon

10:00 uur | Huis van Eemnes

De Historische Kring Eemnes vertelt over de geschiedenis van Eemnes. Vooraf aanmelden via www.bibliotheekgooienmeer.nl of 085-2085418 is verplicht. Ben je verhinderd: meld je af via de vestiging.

Administratieve hulp

10.00 uur | TijdvoorMeedoen
Huizen

Heb je geen inzicht meer in je administratie en ben je het overzicht kwijt? Zit je met financiële vragen? Elke donderdag is het team aanwezig. 06-45648036.

Coaching-inloopatelier bij Atelier Stawicki Huizen.