Wethouder Jorrit Eijbersen (links) van Gooise Meren neemt de petitie in ontvangst.
Wethouder Jorrit Eijbersen (links) van Gooise Meren neemt de petitie in ontvangst. Foto: Bob Awick

Bewoners overhandigen petitie tegen appartementencomplex Driftweg

HUIZEN Het buurtcomité van de Driftweg in Naarden en Huizen heeft gistermiddag de petitie tegen het appartementencomplex aan de Driftweg overhandigd aan wethouder Jorrit Eijbersen van Gooise Meren. Deze was toen inmiddels al ruim 3.700 keer getekend. Zij vragen de gemeente om geen toestemming te verlenen voor de bouw van het complex.

Het comité liet eerder deze week al weten te vermoeden dat vastgoedontwikkelaar Jerry Goossens de gemeenteraad van Gooise Meren buitenspel wil zetten. In een interview liet hij namelijk weten dat hij vindt dat zijn plan een kruimelprocedure moet doorlopen en niet een uitgebreide procedure.

“Hoewel voor de omgevingsaanvraag van zijn beoogde woontoren in een natuurgebied op dit moment een uitgebreide procedure geldt, wil de heer Goossens hier omheen manoeuvreren door middel van een zogeheten ‘kruimelprocedure’", stelt het comité.

Belanghebbenden

“De kruimelprocedure is een eenvoudige en versnelde procedure die kan gelden voor projecten met een beperkte planologische impact. Hiermee kan zonder instemming van de gemeenteraad worden afgeweken van het bestemmingsplan. Bovendien is het voor belanghebbenden moeilijker om hun zienswijzen in te dienen of om in verzet te komen tegen een aanvraag."
"Wanneer deze procedurele wijziging wordt toegestaan, ontstaat er een dubbel democratisch gebrek in de besluitvorming omtrent de bouw van deze controversiële woontoren."
"Ten eerste beslist de gemeente Gooise Meren over een bouwproject dat ook negatieve effecten op de inwoners van Huizen zal hebben, zonder dat hier gedurende de vier voorbereidende jaren ook maar één Huizer wethouder van op de hoogte is gesteld. De heer Goossens heeft, ondanks herhaaldelijk verzoek daartoe door de gemeente Gooise Meren, ook al die jaren geen contact gezocht met omwonenden."
"Ten tweede dreigt nu zelfs de volksvertegenwoordiging - de gemeenteraad - van Gooise Meren te worden omzeild. Dit terwijl de bouw van een woontoren op die locatie ook voor de inwoners van Gooise Meren grote gevolgen heeft. Algemene beginselen van behoorlijk bestuur schrijven ten minste voor dat bij een dergelijk omvangrijk en ingrijpend bouwproject zowel de gemeenteraad als de omwonenden worden gehoord en bij de besluitvorming worden betrokken.”

De bewoners zijn het ook niet eens met een aantal beweringen die de projectontwikkelaar heeft gedaan tijdens zijn interview. Lees daar meer over en een reactie hierop van de ontwikkelaar op onze website NieuwsbladvoorHuizen.nl.

Zowel de gemeenteraad als de omwonenden moeten worden gehoord