Workshop Panning bij De Gooische Fotoschool Huizen op zaterdag 5 september.
Workshop Panning bij De Gooische Fotoschool Huizen op zaterdag 5 september. Vincent Snoek

Vrijdag 4 september

Kaboutertuin in jou Buurt

10.00 uur | TijdvoorMeedoen
Huizen

Dagelijks is de kaboutertuin te bewonderen. Als je erin rondloopt komt je fantasie tot leven en ben je echt in een andere wereld. Natuurlijk blijven we 1,5 meter van elkaar.

Brasserie de KoffieKom

10.00 uur | TijdvoorMeedoen
Huizen

Onder het genot van een kopje koffie of thee een praatje maken met de overige aanwezigen. Een tosti? Geen probleem, dit wordt graag voor je gemaakt. Let wel op, betalen door middel van een strippenkaart.

Geef-en-neemtafel

10.00 uur | Brinkhuis Laren

Serviesgoed, vazen of speelgoed dat nog goed is maar waar we niks mee doen. Neem het mee voor de geef-en-neemtafel. Breng wat u kunt missen en haal van de tafel wat u nodig heeft.

Helpdesk

10.00 uur | Brinkhuis Laren

De PC Helpdesk BEL is weer geopend. Iedere werkdag tussen 10.00 en 12.00 uur.

Fighting girls

17.00 uur | Osorezu Dojo Huizen

Leer jezelf verdedigen tegen aanvallen van buitenaf. Je leert schoppen en stoten en je afweren tegen wapens. Dit is een buurtsportcoachactiviteit en deelname is gratis. Opgave is verplicht. Info en aanmelden: www.osorezu.nl. Voor meiden van 12 tot 18 jaar.

Zaterdag 5 september

Hardlopen voor beginners

Atletiekvereniging Zuidwal
Huizen

Op zaterdag 19 september, het begin van de landelijke sportweek, begint de jaarlijks nieuwe hardloopcursus Yakult Start to Run bij Atletiekvereniging Zuidwal die van jou in zeven weken een hardloper maakt. Schrijf je nu vast in: www.avzuidwal.nl.

GO Running

9.30 uur | Clubhuis Sportief Hardlopen Huizen, De Trappenberg Huizen

Kom twee keer per week trainen in een kleine groep onder begeleiding van een gediplomeerde trainer. Er zal veel aandacht zijn voor een juiste houding en looptechniek om blessurevrij te kunnen lopen. Meld je aan en start op dinsdag 22 september. Www.sportiefhardlopenhuizen.nl/go-running.html.

Panning

10.00 uur | De Gooische
Fotoschool Huizen

Wil je beweging en snelheid brengen in je foto's, vastleggen? Overdag fotograferen met relatief lange sluitertijden? Deze techniek wordt panning genoemd. Deze workshop wordt verdeeld over drie avonden. Elke avond theorie en daarna veel oefenen. Www.degooischefotoschool.nl.

Maatjescafé

11.00 uur | Bibliotheek Huizen

Geschikt voor iedereen die een maatje zoekt of graag maatje wil worden. Vrijwilligerscentrale Huizen informeert en beantwoordt vragen over de verschillende soorten maatjescontact. Van 11.00 tot 15.00 uur.

Pluktuin

11.00 uur | Pluktuin Blaricum

Kom genieten van de 'schone' bloemen en pluk zelf je boeket. Lokaal gekweekte bloemen zonder gif of kunstmest, hoe mooi is dat. Zinnia's, cosmea, dahlia, amarant, ageratum, tagetes zijn maar een paar soorten die je bij ons kunt plukken. Kosten 10 euro.

Kindergroep Deo et Arti

13.30 uur | Goois
Openluchttheater Eemnes

De kindergroep van Deo et Arti speelt 'De Keizer in het Nieuw', een vrolijk stuk voor jong en oud. Entree 6 euro. Reserveren: www.hasselbak.nl of 06-43866771.

Fortnitetoernooi

14.30 uur | Impuls
Jongerencentrum Eemnes

Kroon jezelf tot kampioen van Eemnes en win Bragging Rights voor één jaar (10 t/m 15 jaar). Maximaal 100 deelnemers. Kosten 1 euro. Aanmelden via WhatsApp 06-11565989 (Eric). Neem je eigen headset mee.

Hoboband in de openlucht

16.00 uur | Goois
Openluchttheater Eemnes

Hobo-ensemble Les Hautboïstes du Moulin onder leiding van barokhoboïste Nienke van der Meulen speelt even verrassende als onbekende openluchtmuziek uit de 17e en 18e eeuw: Lully, Paisible, Krieger, Bach, Mozart e.a.

Zondag 6 september

Ontdek barefootwandelen

9.30 uur | Parkeerplaats bij
Restaurant de Tafelberg Blaricum

Wandel mee vanaf de Oude Naarderweg 2 te Blaricum. We vertrekken om 9.30 uur voor een leuke barefootwandeling van 60 minuten. Geef je op via info@aldefit. Deelnamekosten: 7,50 euro.

Stadsverlichting

20.00 uur | Bewustzijnscentrum Bala Huizen

Een avond van loslaten, ontspannen, stil worden en bij je gevoel komen. Innerlijke stilte en balans ervaar je als alles in jouw wezen stroomt. Iedereen is van harte welkom. Ervaring met mediteren en stilte is niet nodig.

Maandag 7 september

Koken door Karin

12.00 uur | TijdvoorMeedoen
Huizen

Karin gaat op maandag en woensdag weer iets lekkers maken voor de lunch.

Kringloopwinkel

13.30 uur | Stichting Servitas
Huizen

Zoekt u leuke en goedkope spullen kom dan naar onze kringloopwinkel aan de Poolvos 2. Wij zijn geopend op elke maan- en dinsdag van 13.30 tot 16.00 uur.

A Tri onlinemeditatie

19.00 uur | Rang Zhin voor
meditatie en creatie Laren

Les en meditatie vanuit de oude dzogzchentraditie vanuit Ligmincha.Nederland. noordholland@ligmincha.nl. Meer informatie: www.rangzhin.nl/index.php/tibetaanse-meditatie/doorlopende-oefengroep.

Dinsdag 8 september

Computerhelpdesk

10.00 uur | Brassershoeve
Huizen

Hulp nodig met uw laptop, tablet of smartphone? Dinsdag tussen 10.00 en 12.00 kunt u terecht in de Brassershoeve Waterstraat 2. Kosten 4 euro. Geen contante betaling, alleen per pin.

Bewegen voor peuters

10.00 uur | Osorezu Dojo Huizen

Rollen, dollen en bewegen op een zachte mat met leeftijdgenootjes of samen met vader, moeder, opa of oma. Is uw kind tussen de 2,5 en 4 jaar? Kom gratis een keer meedoen. Kijk voor meer informatie en opgeven op www.osorezu.nl.

Walking football

10.00 uur | SV Laren

Walking football is bedoeld voor ouderen vanaf 60 jaar om fit te blijven. Rennen is niet toegestaan en ook komt de bal niet boven heuphoogte. Na afloop wordt er met elkaar koffiegedronken en bijgepraat. Kom vrijblijvend kijken of meedoen. Www.svlaren99.nl/1051/walking-football/.

Yoga

10.30 uur | Bewustzijnscentrum
Bala Huizen

Vanuit yogastromingen poweryoga (Ashtanga) en Vinyassayoga. Yoga voor bewuste yogi's die door middel van yoga een reis door en naar zichzelf willen maken. Www.tuszenhemelenaarde.nl.

Beautyteam

14.00 uur | TijdvoorMeedoen
Huizen

Je haar knippen, een voetmassage, voetreflex, lichaammassage, schoonheidsbehandeling en nog veel meer. Het is wel noodzakelijk om eerst een afspraak te maken met Wil van der Leden, 06-44870511.

Stretchlessen bij Daria

19.30 uur | TijdvoorMeedoen
Huizen

Elke dinsdagavond even heerlijk ontspannen de lessen volgen bij Daria. De spelregels van corona worden gehanteerd!

Pencak Silat

20.00 uur | Osorezu Dojo Huizen

De Indonesische vechtsport/kunst wordt gegeven door Julian Langitan. Kom kennismaken en meld je aan voor een proefles. Kijk op www.osorezu.nl voor meer informatie en aanmelden.

Woensdag 9 september

BMX - Skate - Stuntstep

16.00 uur | Impuls
Jongerencentrum Eemnes

BMX-, skate- en stuntstepclinics. Vanaf acht jaar. Gratis deelname. Iedere woensdagmiddag van 16.00 tot 17.00 uur. Skatepark Noordersingel tegenover jongerencentrum Impuls.

Mindfulnesstraining

19.00 uur | Bewustzijnscentrum Bala Huizen

We gaan mediteren en oefeningen met elkaar doen zodat je steeds meer grip krijgt op je leven.

Burgerinitiatieven

19.30 uur | 't Visnet Huizen

Gratis bijeenkomst voor inwoners van Huizen die een (idee voor een) burgerinitiatief hebben. Waar inwoners, bestaande initiatieven, gemeenteambtenaren en wethouders elkaar willen inspireren. Gastspreker: Maarten Rector. Aanmelden via www.vchuizen.nl.

Donderdag 10 september

Administratieve hulp

10.00 uur | TijdvoorMeedoen
Huizen

Heb je geen inzicht meer in je administratie en ben je het overzicht kwijt? Zit je met financiële vragen? Elke donderdag is het team aanwezig. 06-45648036.

Huiswerkbegeleiding

16.00 uur | TijdvoorMeedoen
Huizen

Heb jij hulp nodig bij het maken van je huiswerk? Kom dan naar Hét Huis van de Buurt en een van de vier docenten gaat jou helpen. Info en opgeven bij: GertJan Bijning, gbijning@gmail.com of Gees Brouwer, gees44brouwer@live.nl. Voor onder- en bovenbouw en ouderen.

Beter slapen

19.30 uur | Rang Zhin voor
meditatie en creatie Laren

Goed slapen is heel belangrijk. Maar hoe bereik je dat. Dromen tijdens deze slaap helpen ons in onze groei. Online! info@rangzhin.nl.

Ook weer begonnen met activiteiten? Meld deze dan via Gooiagenda.nl.

Barefootwandelen op zondag 6 september in Blaricum.