Tweede ontwerp Driftweg ingediend

HUIZEN Projectontwikkelaar Jerry Goossens heeft bij de gemeente Gooise Meren een tweede omgevingsvergunning aangevraagd voor een appartementencomplex met 13 woningen op het 3,5 hectare grote terrein aan de Driftweg.

Het ontwerp hiervan is veel simpeler en qua uiterlijk minder futuristisch dan zijn eerdere aanvraag. Het liefst bouwt Goossens er een woontoren met een Japanse, zenachtige uitstraling, maar daar kwam veel weerstand tegen in de buurt.
Het indienen van een tweede omgevingsvergunning mag juridisch, laat wethouder Jorrit Eijbersen van Gooise Meren weten. “Deze aanvraag wordt conform de wettelijke eisen gepubliceerd en getoetst. Net zoals we dat doen conform de geëigende procedures met de eerste aanvraag. Deze is formeel nog in procedure en is niet ingetrokken. Voor één perceel kunnen meerdere aanvragen worden ingediend. Die worden afzonderlijk van elkaar getoetst en behandeld, in dit geval via verschillende procedures. Tegelijk toetsen onze medewerkers of aan alle wettelijke en ruimtelijke eisen al dan niet wordt voldaan. Op grond van deze adviezen kan het college alle aspecten en belangen wegen en een bestuurlijke afweging maken.” Inmiddels heeft de wethouder ook met de ontwikkelaar gesproken. “Ik hecht namelijk aan hoor en wederhoor.”

5